Hovězí vývar s obláčky
Poctivý hovězí vývar, dobrý a silný, se zeleninou a domácí zavářkou, můžete připravit k nedělnímu nebo svátečnímu obědu. Při jeho přípravě nespěchejte, je důležité, aby se vařil velmi pomalu, tím dosáhnete toho, že bude krásně čirý.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 955 kJ / 1 184 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,43 g |
| Tuky | 21,44 g |
| Vláknina | 5,63 g |
| Cholesterol | 579 mg |
| Sodík | 3,96 g |
| Sůl | 10,01 g |
| Sacharidy | 137,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme asi 1,5 litru studené vody a přidáme omyté maso. Do hrnce zároveň přidáme sítko s pepřem a novým kořením a dále špetku soli. V hrnci velmi pomalu vaříme asi 3 hodiny, dokud není maso měkké a nejde lehce od kosti. Během vaření odebíráme pěnu.
Krok 2: Jakmile je maso téměř hotové, nalijeme do jiného hrnce asi 500 ml vody a dáme vařit mraženou zeleninu se špetkou libečku. Vaříme 15 minut.
Krok 3: Vyndáme maso z hrnce. Po vychladnutí obereme z kostí a dáme zatím stranou. Vývar z masa přelijeme přes cedník/sítko do uvařené zeleniny a opět přivedeme k varu.
Krok 4: Připravíme těsto na obláčky smícháním všech ingrediencí. Vidličkou rozšleháme do hladkého, ne příliš tekutého těsta (konzistence asi jako puding).
Přes sítko na halušky nalijeme do hrnce a vytvoříme tak knedlíčky ve tvaru obláčku. Vaříme minutu až dvě a poté vypínáme. Nakonec vložíme obrané maso do hotové polévky a servírujeme.
Přes sítko na halušky nalijeme do hrnce a vytvoříme tak knedlíčky ve tvaru obláčku. Vaříme minutu až dvě a poté vypínáme. Nakonec vložíme obrané maso do hotové polévky a servírujeme.
Zveřejněno 4. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s obláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYPE
Moje poznámka
Hovězí vývar s obláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYPE
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 50 minutami
Likérové kávy
Přidáno před 5 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 2 minutami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 13 minutami
Květáková polévka
tomstny před 40 minutami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 47 minutami
Nejlepší langoše
LUCAH před 2 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 2 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 2 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 3 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 4 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 4 hodinami
Suroviny:
maso hovězí na polévku,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
směs zeleninová mražená,
libeček,
voda,
mouka polohrubá,
sůl,
vejce,
mléko
Komentáře (4)