Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobré bramborové knedlíky - podrobně

Podle podrobného postupu přípravu bramborových knedlíků zvládne určitě každý. Těsto využijeme nejen na bramborové knedlíky, ale připravíme z něj i noky, šišky nebo plněné taštičky.

Hodnocení receptu je 5,0 (155×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 42 min Doba tepelné úpravy: 18 min bez doby vaření a chladnutí brambor

60 min (42 min příprava + 18 min tepelná úprava, bez doby vaření a chladnutí brambor)

6. 9. 2009 13:30

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 265 kJ / 1 737 kcal
Bílkoviny57,36 g
Tuky18,12 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 6,66 g
Sůl16,42 g
Sacharidy322,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vodu na knedlíky dáme vařit před zpracováním těsta, abychom knedlíky mohli ihned vkládat do vroucí osolené vody! Když dělám z těsta šišky, vložím je do vroucí vody, opatrně promíchám a minutku po vyplavání na povrch je vyndávám - jsou uvařené. Z tohoto těsta dělám knedlíky, noky, šišky, .... už hodně let a pokud z uvařených brambor přímo neteče voda (špatná odrůda, nebo brambory), tak se vždy povedou.

Brambory na knedlíky vařím nejraději večer, do rána vychladnou a můžu z nich v klidu dělat. Brambory nevařím úplně doměkka - 1. ještě dojdou a za 2. knedlíky nemají tendenci se pak rozvářet.

Recept asi vypadá dlouze a složitě, ale je jen podrobně rozepsaný, aby se i začínající kuchařinky orientovaly..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Patricie

6. 9. 2009 20:06

Mirko, to je krásně napsaný recept. Podle toho musí knedlíky udělat každý. A fotky jsou moc pěkné. Protože je také dělám, posílám bod. :yes::yes::yes:

Paprika Paprika

6. 9. 2009 19:27

Mirčo - jsi 1*** . Já dělám br. knedle jen z pytlíku:-8:-8 a z brambor jsem je ještě nikdy nedělala. Asi je zkusím podle tebe. Letos v létě jsem zjistila, že dokážu téměř cokoliv, tak musím zvládnou i bramborové knedle. Fotky jsou super a návod je opravdu pěkně napsaný, hlavně pro někoho, kdo je bude dělat poprvé jako já.:yes::yes::yes:

pipre pipre

6. 9. 2009 16:14

Mirko, ferfektní postup a knedlíky jsou mňamkové :-) Bodík:yes: 4.

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 9. 2009 15:01

Krásný postup, recepty tohoto typu jsou super. Uvaří podle nich téměř každý;-):yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

6. 9. 2009 14:19

:-)Miri, perfektně zpracovaný a popsaný postup!!!:yes::yes:+

mirca75 mirca75

6. 9. 2009 14:03

Tejaja:-)nešikovností:-O?Ten tvůj dnešní dort:-*,hovoří o tobě jako o pravém opaku;-).

mirca75 mirca75

6. 9. 2009 14:01

Omlouvám se za fotky,že nejsou nej:-(,ale bylo to foteno už dříve,jen tak,kdyby měl někdo zájem,tak jako ilustrační;-).Myslím že až přidá fotečky Mariaj:-)tak to hnedle bude lepší;-)

tejaja tejaja

6. 9. 2009 14:01

Mirča, keď sa to nepodarí, tak to určite nebude receptom, ani tebou, ale mojou nešikovnosťou:-D:-D:-D A díky za radu:yes::-D

mirca75 mirca75

6. 9. 2009 13:57

Tejaja:-)ten Solamyl tam nic nezkazí,když se tam dá vždycky,ale já ho dávám jen když mám brambory trochu řidší(vodnatější),pakliže jsou po nastrouhání pěkně suché,sypké,tak mají vlastního škrobu dost a není třeba ho přidávat;-).Potěšilo mě:-8,že je chceš zkust zrovna podle tohoto receptu,tak si budu držet palečky aby se povedli a nehubovala jsi mi;-):-D.
A i do tohoto těsta lze přidat nakrájenou housku,mají pak po uvaření pěknou mozaiku:-)

tejaja tejaja

6. 9. 2009 13:48

Mirča, ďakujem za recept, nie som začínajúca kuchárka, ale u nás sa zemiakové knedle nerobia. Len z kysnutého cesta, buď čisté alebo žemľové, ale nie zo zemiakového cesta. Podľa tvojho popisu vyskúšam, pozdáva sa mi to. Len sa chcem spýtať, toho solamylu 1 lyžicu, áno? A je lepšie ho tam dať alebo nie ? ;-)

1 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: bramborový knedlík který se vždy povede bramborové knedlíky bramborovy knedlíky domácí bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky z nových brambor bramborovy knedlik jak dlouho varit bramborové knedlíky recept na bramborové knedlíky recept na bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky recepty na domácí bramborový knedlík bramborový knedlík recept recept bramborový knedlík jak dlouho vařit bramborový knedlík bramborový knedlík z nových brambor bramborové knedle bramborové knedle recept jak dlouho se vaří bramborové knedlíky recept na bramborový knedlíky jak dlouho se vaří bramborový knedlík

Suroviny: brambory, vejce, sůl, krupice dětská, mouka hrubá, solamyl, sůl

TopRecepty.cz

Dobré bramborové knedlíky - podrobně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jql4