Bramboračka s dýní
Bramboračka neodmyslitelně patří k tradičním českým polévkám. Její součástí je, kromě brambor, kořenová zelenina, houby a koření. V této navíc netradičně najdeme i kousky dýně. Je tak skvělou podzimní polévkou.
Postup přípravy
Krok 1: Na troše oleje osmahneme cibuli a pokrájenou kořenovou zeleninu. Zasypeme moukou a ještě chvíli smažíme.
Krok 2: Zalijeme vývarem, přidáme pokrájené brambory, dýni, houby, česnek a majoránku.
Krok 3: Osolíme, opepříme, okmínujeme, dochutíme polévkovým kořením a vaříme do změknutí.
Zveřejněno 1. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73nDQ
Moje poznámka
Bramboračka s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73nDQ
Nejnovější recepty
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 8 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 9 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 21 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 1 hodinou
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 1 hodinou
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 4 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 5 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 5 hodinami
Suroviny:
olej,
cibule,
mrkev,
petržel,
mouka hladká,
brambory,
dýně hokkaido,
houby,
česnek,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
vývar zeleninový,
koření polévkové
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.