Kapustový eintopf
Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Energie | 5 568 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,74 g |
Tuky | 81,30 g |
Vláknina | 24,25 g |
Cholesterol | 152 mg |
Sodík | 2,16 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 94,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto jídlo hraje v mém jídelníčku prim. Je to jídlo, které mi vařila moje babička a vždy jsem se po něm mohla utlouct a hlavně, je to super jídlo na úsporu nádobí;-). Eintopf je moc dobrý hned po uvaření, ale když se chvilku rozleží, tak je to velká mňamka.
Kapustu na to kupuji hned velkou, protože ty větší listy oloupu a schovám na plnění a zbytek kapusty (pokud nějaký je) dám vařit do vývaru z kostí; z hovězího (to miluje manžel) ;-).
Eintopfu dělám vždy víc, protože nám klasické 3 porce nikdy nestačí :-D.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 10. 2009 19:11
paprika....jaj tak som sa schuti zasmiala nad tym markom toto jedlo planujem urobit buduci tyzden v bystrici...ja s radkou mame tento typ jedla velmi radi ale iba my dve..., takze sa na to uz tesim
20. 10. 2009 19:06
Tak jsem dnes uvařila k večeři v novém velkém titanovém hrnci. Vynechala jsem brambory a mouku na zahuštění, protože dnes smím jen zeleninu a maso (použila jsem drůbeží mortadelu). Mně to moc chutnalo, kluci se nad tím ofrňovali, Marek jedl doslova s odporem (jen salám amrkev) a chtěl jít raději spát už v půl sedmé ... no něco snědli, víc asi Matěj. Ale Tonda překvapil ... když mně viděl, co vařím, tak řekl, že si dá utopence Ale pak dojedl talíře po dětech a ještě si přidal. Poznamenal, že je to výborné , ale pro kluky asi dost česneku. Takže u dospěláků si bodovala Přidám s dovolením fotečku dietního eintopfu.
15. 10. 2009 12:05
Mirco dělám to taky u nás v 5l hrnci,někdy jen s mrkví to tak z 1kg mrkve,nebo se salámem a je to taky hned prič.Přidávám také bodík.
27. 9. 2009 11:52
Mirčo, krásný a voňavý recept. Posílám 17.bodík.
24. 9. 2009 19:32
Díky a ještě bych chtěla dodat,že jsem moc ráda,že jsem vás našla(top receptářky),jen musím zatlačit na staršího mladýho,aby mě naučil dávat fotky do počítače,abych mohla taky něčím přispětJinak kapusťáček už není.Měj se krásně a čauky
23. 9. 2009 22:55
Elinato jsem ráda že chutnalo.Díky za vyzkoušení a pochvalu(zvlášť od chlapů),moc mě potěšila.Mimochodem máš krásné motto i osobní poznámku.
23. 9. 2009 22:18
Ahoj,právě jsem dovařila tvůj eintopf, na zítřek.Proběhla ochutnávka mými muži a hoooodně chutnala.Takže díky za nápad a posílám bodík.Papapapa
18. 9. 2009 20:33
Mirco, já mám růžičkovou kapustičku ze zahrady a ten šunkáček, no,nevím, někdy mě připadá "lepšejí" než jiná uzenina, ale díky za radu, já to vyzkouším a asi hned zítra, no, uvidím, co vyrobím
18. 9. 2009 20:15
Jankaurčitě by to šlo,vždyť eintopf se dá dělat snad z každé zeleniny.Jen já osobně moc růžičkové nedůvěřuji,už párkrát se mi stalo,že byla po uvaření hořká-ale to jsem asi měla jen smůlu při nákupu.No a s tím šunkáčkem-to snad radši manželovi neprozradím,nebo řekne že na něm šetřím.Přeji dobrou chuť
Elizojá se občas zapojuji,ale zcela nenápadně
Elizojá se občas zapojuji,ale zcela nenápadně
18. 9. 2009 20:01
Já to zítra zkusím i z růžičkové kapusty, "šlo by to", já si osobně myslím , že by to "šlo" Mám 1/2 kg růž.kapusty a musím ji zpracovat, sice nemám kabanos, ale zase mám "štangličku" šunkáčku, tak to můžu upotřebit, a už stejně vím, že to bude
18. 9. 2009 19:09
Ještě jednou díky všem.MARIStak přijeď,ještě mi tu 2 porce zůstali a já nerada jím sama
18. 9. 2009 18:28
Rodina kapustu moc nemusí , já ji mám moc ráda a recept je dokonalý. Udělám si pro sebe a určitě mi budou závidět , posílám Ti, mirco bodík
18. 9. 2009 00:59
okamzite davam na vyskusanie.....btw...kym som si uvedomila, ze na fotke je hlavicka cesnaku, tak som uprimne verila, ze je to taky malicky patizon
18. 9. 2009 00:54
Tak to je mňamka! Ukládám a dávám zasloužený bodík 10.
17. 9. 2009 19:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 9 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 10 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 13 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 3 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 3 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 4 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: eintopf eintopf recept recepty s kapustou recept eintopf recept na eintopf eintopf recepty aintopf čočkový eintopf vaření v titanovém nádobí vaření v titanovém hrnci titanové nádobí recepty recepty eintopf recept s kapustou polévka eintopf recepty pro titanové nádobí recepty na eintopf jídlo eintopf titanové nádobí-recepty recepty titanové nádobí kapustový
Suroviny: kapusta, sádlo, mouka hladká, cibule, česnek, mrkev, brambory, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, kabanos, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, kmín celý, voda
Kapustový eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVP5
56 názorů