Bylinkový věnec
Věnec z kynutého těsta, příjemně vonící po sušených bylinkách a plněný bazalkovým pestem, je zajímavou přílohou k zeleninové polévce. Skvěle chutná i samotný. Neváhejte a pusťte se do jeho přípravy, určitě jej nebudete péct naposledy.
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažné vody rozdrobíme droždí. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek na teplém místě.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, cukr vejce, olej a vlijeme kvásek. Uhněteme hladké nelepivé těsto. Trochu ho pomoučíme, přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teple asi 1 hodinu.
Krok 3: Po nakynutí vyválíme z těsta plát, potřeme pestem a svineme do rolády. Tu rozkrojíme na 2 díly a ty smotáme dohromady a stočíme do tvaru věnce. Přikryjeme větším sáčkem a necháme ještě kynout asi 30 minut.
Krok 4: Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 5: Po nakynutí věnec přeneseme na připravený plech, potřeme olejem a posypeme bylinkami. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut.
Zveřejněno 14. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDkQW
Moje poznámka
Bylinkový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDkQW
Nejnovější recepty
Kvašené zelí
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 18 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno 13. 9. 2025 21:36:51
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno 13. 9. 2025 14:08:09
Čalamáda
Přidáno 13. 9. 2025 14:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 5 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 6 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 7 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 8 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 9 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 9 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 9 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 11 hodinami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
vejce,
olej olivový,
cukr krupice,
sůl,
pesto bazalkové,
voda,
bylinky sušené,
olej olivový
Komentáře (2)