Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem
Sváteční jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem je krásně šťavnatá a úžasně voní. Pokud chcete rodinu ohromit nějakou specialitou, určitě vyzkoušejte tento recept. Je velmi snadný, i když časově trochu náročný. Jako příloha se hodí vařené a brambory a blanšírovaný hrášek.
Postup přípravy
Krok 1: Jehněčí maso omyjeme, otřeme a prošpikujeme kousky másla, částí na čtvrtky podélně nakrájeného česneku a kousky větviček rozmarýnu.
Krok 2: Pak maso důkladně osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody, přidáme zbylý česnek a pečeme při 160 °C asi 4 hodiny, dokud maso úplně nezměkne.
Krok 3: V průběhu pečení kontrolujeme a podle potřeby podléváme.
Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami a blanšírovaným hráškem.
Zveřejněno 14. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJWE
Moje poznámka
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJWE
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 16 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 18 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medovníkové koule
milhausz1984 před 7 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
milhausz1984 před 8 minutami
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Rebeca před 15 minutami
Lázeňské rohlíky
kunananuk před 20 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Rebeca před 21 minutami
Chutné vafle
GitaV před 1 hodinou
Sedlácké fondue
vitula1 před 5 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 17 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 17 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 18 hodinami
Suroviny:
kýta jehněčí,
máslo,
česnek,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.