Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí čertovská směs v bramboráku

Bramboráky plněné masovou směsí jsou oblíbenou pochoutkou českých hospod i restaurací. Jejich příprava je přitom jednoduchá, takže ji zvládnete i doma. Tento recept přináší verzi s jemným kuřecím masem, žampiony a sladkou kukuřicí.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucie mrazkova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby přípravy bramboráků

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby přípravy bramboráků)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 138 kJ /
511 kcal
Bílkoviny116,50 g
Tuky5,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 275 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opékáme v hlubší pánvičce asi 15 minut. Krok 2: Přidáme očištěné a nakrájené žampiony, kukuřici a orestujeme. Krok 3: Přidáme kečup a podle chuti chilli (nebo ostrý kečup). (Pokud nemáme rádi pikantní, můžeme zvolit jiné koření.) Provaříme asi 5 minut. Krok 4: Z bramborákového těsta usmažíme placky. Do půlky vložíme směs a druhou půlkou vše překryjeme. Krok 5: Podáváme se zeleninovou přílohou.

TIP: Jak připravit kuřecí maso

Zveřejněno 2. 10. 2009

Poznámka autora lucie mrazkova

Kukuřice i žampiony můžeme použít sterilované, mražené i čerstvé, podle volby poté přizpůsobíme délku restování.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí čertovská směs v bramboráku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0V1y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí čertovská směs v bramboráku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0V1y

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Znám ten recept a musím pochválit.A napsaný postup má paní docela polopaticky.Tak v čem je problém?Žampióny mohou být jak steril.tak čerstvé a kukuřice pochopitelně steril.Alespoň já to tak dělám.:yes::-8

Kukurice zpole nebo plechovky ? Zampiony z plechu nebo jak? To je fakt super recept :-//;-(

KATARINKA 18. 12. 2012 09:39
dzungila: Však ano, až je kuřecí maso hotové, však to tam má napsaný!! Já to pochopila.. :yes: :-)):-)):-))

Recept jsem dneska vyzkoušela, paní Lucie děkuji za inspiraci byla to mňamka:-p:yes:

dzunqila - Ale vždyť to tam má napsané,tak proč to rozčílení? A nebo si to Pavla opravila až po tvém komentáři?

Lucie, žampiony a kukuřici asi přidáváš ve chvíli, kdy máš orestované maso, ne? Kam tak spěcháš? Chtělo by psát postupy a suroviny trochu pečlivěji.:-//

Tématické fráze:
kureci smes, kuřecí v bramboráku, bramborák s kuřecí směsí, kuřecí směs s bramboráčky, kuřecí prsíčka v bramboráku, smes na bramboraky, plněný bramborák kuřecí směsí, smes do bramboraku, směs v bramboráku, kureci smes na bramborak, kuřecí směs recepty, kurecí maso v bramboráku, pikantní kuřecí směs s bramboráčky, směs z kuřecího masa s bramboráčky, směs na bramborák, smes k bramborakum, kuřecí směs s bramborákem, smes k bramboraku, bramboráky, bramborák

Suroviny:
prsa kuřecí, žampióny, kukuřice, kečup sladký, chilli,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu