Kuřecí směs se zeleninou (čína) z woku

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: Doba uležení masa + 15min. 4 porce Drůbeží maso 20 názorů

Suroviny

3-4 ks kuřecích prsou
olej (do pánve)
Na marinádu:
3 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce worcesteru
1 lžíce tekutého medu
2 lžíce bílého vína
2 stroužky česneku
asi 1 cm čerstvého zázvoru
koření pěti vůní
sůl
1 lžíce solamylu
1 bílek
Zelenina:
mrkev
bílé zelí
cuketa
červená paprika
pórek (naťová cibulka)
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na tenké proužky a naložíme ho do připravené marinády.

  2. Dáme do chladu a necháme alespoň 3 hodiny odležet.

  3. Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenčí nudličky.

  4. Wok nebo jinou hlubší pánev si rozehřejeme a přidáme olej.

  5. Do horkého oleje vsypeme zeleninu, krátce ji osmažíme a přendáme do jiné nádoby a uchováme v teple.

  6. Do rozpálené pánve přendáme maso, důkladně ho zamícháme a restujeme (aby se nám jednotlivé nudličky oddělily od sebe).

  7. Když je maso "zatažené", podlijeme ho troškou vody (vývaru) a přidáme restovanou zeleninu.

  8. Vše společně promícháme a dle potřeby dochutíme solí.

  9. Nenecháváme na ohni moc dlouho, aby nám zelenina příliš nezměkla. Měla by zůstat krásně křupavá. Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 775 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí směs se zeleninou (čína) z woku

  • casino casino

    Merylas:
    Koření pěti vůní:
    Smísíme po jednom dílu tlučeného (mletého) koření: fagary (sečuánský pepř), skořice, badyánu, fenyklu, hřebíčku

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Naprosto vynikajúce :-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Jahodo:-), děkuju za vyzkoušení i fotečku;-). Zrovna včera jsem dělala tuto směs znovu (z vepřového) a i u nás dostaly nudle přednost - na žádost dětí;-).

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Bylo to výborné, ve Woku dělám zeleninu ráda i někdy bez masa. Místo rýže jsem zvolila rýžové nudle. Dovolím si fotku:-p:-K:yes:10

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Elizo zkus použít jako formu plechovku otevřenou z obou stran, např. od rajského protlaku.Jde to báječně, někdo používá i trubky z potřeb pro kutily, mimochodem ty plechovky prý používají i na steaky, díky teplu z plechu se pečou rovnoměrně a drží tvar.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Miruš, další z tvých voňavých:-p:-p a barevných receptů. Posílám osmý bodík;-). :-!:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Elizo:-)to si vezmeš vteřinové lepidlo a lepíš zrníčko po zrníčku do požadovaného tvaru;-):-D:-D.Ba ne-dělám v plastovém kelímku,abych mohla hodně pěchovat-skla se bojím aby neprasklo-předtím ho vypláchnu studenou vodou a pokud nemám rýži dost "omaštěnou",tak kelímek vytřu olejem;-).Ale pokud modeluješ ručně,tak klobou dolů,s tou rýží to je asi pěkná piplačka;-).
    Všem moc děkuji za pochvaly:-).

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mirčo, jak se dělá taková věžička z rýže :-O? Tedy pokud to není výrobní tajemství... Předpokládám, že formou je sklínka, ale mně se rozpadne i kopeček z naběračky...:-( a pak ho kvůli fotce modeluji ručně :-D:-D.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Miruš, děkuji za vyčerpávající odpověď:-* Normálně mi to koření nějak uniklo, nikdy jsem si ho v regále nevšimla:-8 Je fakt, že čínu zas až tak moc nedělám a když jo, tak používám jen takové to základní koření;-)Ď.:-*

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Merylas:-)tohle koření se myslím prodává v každém větším obchodě-u nás ho mají i ve měste v malých potravinách;-).Posílám jeho fotečku a složení http://www.svetkoreni.cz/cz/nabidka/koreni-avokado...-ale není jen od Avokáda,vyrábí ho víc firem;-).
    Koření je původem z Číny a je hodně aromatické jak na vůni,tak chuť.Používá se ho vždy jen špetka a ono se další úpravou(vařením) i časem nakládání krásně rozvine a jídlo pak příjemně voní:-*.Ale nesmí se to s ním přehnat.Je lepší vyzkoušet na pár jídlech(od špetky k více),kolik koření vyhovuje našim chuťovým buňkám:-p;-).

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Miruš, moc hezký recept, krásně naservírováno, nádherné fotky:yes: Jen bych se chtěla zeptat na to koření pěti vůní, protože nějak nevím....:-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Miri, chutně vypadající recept a překrásné fotky!:-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Paprika Paprika

    To vypadá na opravdu hodně mňamňózní čínu. A ta rýžová věžička :-*:-* Nádhera :yes::yes::yes: +;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kuřecí čína se zeleninou kuřecí čína cina z kureciho masa se zeleninou čína s kuřecího masa a zeleninou výborná kuřecí čína kuřecí směs se zeleninou čína z kuřecího masa a zeleninou čína z kuřecího masa směs na čínu kureci cina recept čína z kuřecího masa s zeleninou recept na kuřecí čínu se zeleninou čína se zeleninou čína recept recepty masová směs čína kuřecí směs na čínu čina s kuřecího a vepřoveho kuřecí směs s rýží kureci smes recepty čína

Zapomněl/a jsem heslo