Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Proteinový marshmallow dezert

I mlsat se dá bez výčitek. Inspirovat se můžeme v tomto receptu, podle kterého připravíme želatinové marshmallow s mangovou příchutí, o kterou se postará proteinový prášek. Jednotlivé kousky navíc namočíme do čokolády.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 2 hodiny tuhnutí v lednici

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 2 hodiny tuhnutí v lednici)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme mléko a na povrch rovnoměrně posypeme želatinu. Necháme 10 minut nabobtnat. Krok 2: Poté na mírném ohni zahříváme, dokud se želatina nerozpustí a směs není tekutá. Přelijeme do mísy, necháme 5 minut chladnout. Krok 3: Přidáme proteinový prášek a šleháme, dokud směs nezvětší objem (měla by zdvojnásobit až ztrojnásobit). Krok 4: Nalijeme do libovolné menší formy vyložené pečicím papírem a necháme minimálně 2 hodiny tuhnout v lednici. Krok 5: Po ztuhnutí nakrájíme na kousky. Krok 6: Čokoládu s kokosovým olejem rozpustíme a jednotlivé kousky v ní obalíme. Necháme ztuhnout.

TIP: Desatero na téma želatina

Zveřejněno 29. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Proteinový marshmallow dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6kAY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Proteinový marshmallow dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6kAY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko polotučné, želatina prášková, proteinový prášek, čokoláda, olej kokosový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu