Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kardinálův řez

Kardinálovy řezy si zamiluje každý. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt nepřekonatelný. Dezert ze dvou příjemně vláčných těst, naplněný šlehačkou a vrstvou ovoce, před podáváním dobře vychladíme a jemně pocukrujeme.

Hodnocení receptu je 5,0 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

18. 10. 2009 17:47

Suroviny pro 2 plechy

2 plechy

Nutriční hodnoty

Energie17 930 kJ / 4 285 kcal
Bílkoviny79,08 g
Tuky267,22 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 2,12 g
Sodík 931 mg
Sůl2,58 g
Sacharidy389,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použila jsem pečicí papír - 2 ks, na který jsem narýsovala čáry s přesným rozestupem, abych obě "placky" měla stejné.

Nyní se ke mně dostala informace od mé známé, že se jí upečená placka přilepila a nešla sundat. Kdo není si jistý, raději pečicí papír jemně pomaže olejem.

Na internetu jsem viděla tento moučník bez ovoce, placky byly potřeny marmeládou - také to vypadalo velmi chutně ;-)

Příprava vypadá složitě, ale není ! Zdroj: internet - mimibazar.cz a další .....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JirkaR JirkaR

7. 12. 2009 23:26

Tak zejtra du na to už jse mě zbíhají sliny :-)

magdalenka magdalenka

4. 12. 2009 12:34

Ja som presvedčená, že toto je jeden z najlepších múčnikov, aké na svete existujú...z desiatich vajec je málo, asi by som mala z 20 piecť, aby doma neotravovali?!;-)

Iljusa Iljusa

4. 12. 2009 11:03

Baruš - :yes: - hnedka bych si nabídla ;-) Je to bašta - co ;-)

bara.it bara.it

4. 12. 2009 10:59

Vcera jsem poprve tvorila kardinala - z pul davky a hned po prvnim ochutnani jsem pochopila, ze to byla chyba. Priste rozhodne z cele davky. Uzila jsem verzi s marmeladou a normalni slehackou (Rama tady neni). Posilam bodika a fotku i kdyz neni tak krasna jako ta tvoje:yes:41:yes:

kristýna

28. 11. 2009 10:02

tak bych to chtěla na zítra zkusit,doufám,že se mě to povede:-)

janatka janatka

15. 11. 2009 00:05

Iljusa:jo jo domácí:-*je to opravdu bomba.

magdalenka magdalenka

14. 11. 2009 23:38

Iljuška, robila som z 10 vajec, skĺbila tvoj a môj recept, dala som 2 šľahačky a ananásový kompót. Upečené včera, naplnené dnes - rodinná oslava. Super múčnik, vyzerá komplikovane, ale keď to zvládam ja...plus som ti dala už minule...zdravím...

Iljusa Iljusa

14. 11. 2009 18:49

Ivetko - krása, ty jsi měla domácí vajíčka ;-), je to mňamka co:-? U nás to zmizelo rychlostí blesku :-D

janatka janatka

14. 11. 2009 18:35

Vynikající laskomina.:-))Určitě to je jeden z lepších moučníků,který dělat na slavnostní příležitosti a nikoho nezklame.Dala jsem meruňky.:yes:Doporučuji.

janatka janatka

14. 11. 2009 14:18

Tak já už to mám konečně za sebou;-)Zvládla jsem to s malinkýma potížema a tím,že se mi těsto s bílkem po upečení malinko zotahovalo od sebe.Měla jsem obavu,že se to neudrží až to budu překlápět,ale dopadlo to dobře.Potom přihodím fotečky a písnu jak to chutnalo,odpočívá to v chladnu.:-p

Jana

12. 11. 2009 14:12

Tak už jsem zaregistrovaná :-) jak upeču, vyfotím ;-)

Iljusa Iljusa

12. 11. 2009 13:53

Jano(neregistrovaná), stačí ti jen zadat svůj mejlík, vymyslet si heslo (přihlašovací), nějaký nick (jméno, neboť Janiček je tu hodně )hlavně si ho pamatovat :-D Na mejlíka ti admin zašle registraci a je to hotové :yes: Snad se ti tu bude líbit - těšíme se ;-)

Jana

12. 11. 2009 13:42

Právě bádám nad registrací. Strašně se mi líbí recepty tady. Jinak budu opět péct pro obrovský úspěch. Také jsem měla strach jak dlouho řezy vydrží a protože jsme schovali babičcce 2 kousky v lednici 2 dny, tak mám ověřeno, že vydrží bez jakékoliv újmy. Ale použila jsem šlehačku dle receptu Rama Cremefine a neriskovala bych obyčejnou.

Iljusa Iljusa

12. 11. 2009 13:31

Jano (neregistrovaná) - výborný nápad s pařížs. šlehačkou, škoda, že nejsi zaregistrovaná a nemůžeš přidat foto :-( Muselo to být :yes:;-)

Jana

12. 11. 2009 12:47

Dlouho jsem se odhodlávala k upečení, protože jsem si myslela, že to nemůžu zvládnout. Upečeno v neděli, jen s jednou změnou, kdy jsem jednu šlehačku uvařila s čokoládou a druhý den vyšlehala, tou jsem natřela spodní placku, kterou jsem otočila vzhůru nohama, abych mazala rovnou plochu. Na čokoládovou šlehačku jsem ušlehala 2 bílé. Byla to nádhera a strašná dobrota. U nás frčí vše čokoládové, tak proto. Děkuji Jana

1 5 6 7 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kardinálovy řezy kardinalove rezy recept na kardinalove rezy kardinálovy řezy recept kardinálské řezy kardinálovi řezy recepty moučník kardinálské řezy top recepty řezy recept na kardinálovy řezy piškotové těsto recept kardinalove rezy recept výborné řezy ke slavnostní příležitosti kardinálský řez kardinálské řezy recept řezy se šlehačkou recept kardinalske rezy rez kardynálovy řezy kardinálovo řezy zákusek kardinál

Suroviny: vejce, žloutek, cukr krupice, mouka hladká, prášek do pečiva, bílek, cukr krupice, smetana ke šlehání, mandarinky sterilované, šlehačka

TopRecepty.cz

Kardinálův řez

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7x2