Rizoto s mletým masem
Tento rýžový pokrm je velmi rychlý a dobrý, navíc není suchý. Rýži stačí v zapékací misce promíchat s mletým masem, zeleninou a vodou a vše nechat péct. Jídlo podáváme posypané strouhaným sýrem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 871 kJ / 2 120 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,75 g |
Tuky | 97,94 g |
Vláknina | 9,03 g |
Cholesterol | 332 mg |
Sodík | 222 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 206,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do zapékací nádoby nasypeme rýži - neproplachujeme.
Krok 2: Do rýže přidáme zeleninu.
Krok 3: Dále přidáme oloupanou nakrájenou cibuli, papriku, pepř, sůl, mleté maso, sádlo a vše zalijeme 1/2 l teplé vody.
Krok 4: Vše promícháme. Troubu předehřejeme včas na 200 °C.
Krok 5: Zapékací nádobu vložíme do trouby a pečeme, po 25 minutách suroviny promícháme a vaříme, dokud rýže nezměkne. Dle potřeby podléváme vodou a promícháváme.
Krok 6: Na talíři sypeme sýrem.
Zveřejněno 16. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7AD
Moje poznámka
Rizoto s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7AD
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 22 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 2 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 35 minutami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 47 minutami
Snadný štrúdl
Ivace před 53 minutami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 58 minutami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 2 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 2 hodinami
Tématické fráze:
rizoto z mletého masa,
rizoto recept,
rizeto s mletým masem,
všechno co mám ráda recepty,
risoto s mletým masem,
ryzoto s mletym masem,
rizoto s mletým masem a houbami,
recepty s mletym masem,
ryzeto z mletého masa,
rizoto z mletého,
rizeto z mleteho masa,
ryzeto s mletým masem,
srbské rizoto z mletého masa,
rizoto s mleteho masa,
jak uvařit dobré rizoto,
recept na dobré rizoto,
rychle rizoto,
rizoto s z mletého masa,
jak se dela rizoto,
ryzoto z mleteho masa
Suroviny:
rýže,
zelenina sterilovaná,
cibule,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
sůl,
maso vepřové mleté,
sádlo,
sýr
Komentáře (33)
Každopádně díky za fajn tip a inspiraci
Rizoto je výborné, jen ho musím ještě dosolit (možná jsem příliš často podlévala). Na závěr jsem to celé polila trochou smetany.
Děkuji za skvělý recept, už ho mám opsaný a zařazený v kuchařce.