Myslivecký guláš
Myslivecký guláš je syté a výrazně kořeněné jídlo, které voní lesem, divočinou a poctivou domácí kuchyní. Připravuje se nejčastěji ze zvěřiny, jako je srnčí, kančí nebo jelení maso. Ideální pokrm na chladné dny, který zasytí a zahřeje.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Srnčí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo utřeme nožem. Sterilované okurky nakrájíme na malé kostičky.
Krok 2: Na sádle rozškvaříme 3 plátky slaniny, přidáme pokrájenou cibuli (raději více než méně, já dávám 3) a tu osmažíme do zlatohněda. Přidáme lžíci cukru a karamelizujeme.
Krok 3: Do tohoto základu vložíme maso, které prudce orestujeme, aby se zatáhlo, ale zatím nesolíme.
Krok 4: Pak přidáme 4 lžíce kečupu a 2 lžíce sladké papriky, osolíme a dáme všechno koření, kromě majoránky.
Krok 5: Podlijeme vodou a chvíli dusíme, asi za 20 minut přidáme houby (použít můžeme mražené nebo předem namočené sušené).
Krok 6: Jakmile je maso téměř měkké, zahustíme ho záklechtkou z polohrubé mouky a vody (polohrubou mouku dáváme záměrně, je lepší než hladká) a vše řádně provaříme.
Krok 7: Do téměř hotového guláše dáme okurky nakrájené na kostičky, 2 lžičky hořčice, česnek, majoránku a trošku strouhané citronové kůry z dobře omytého citronu. Už jen krátce povaříme.
Krok 8: Podáváme s houskovým knedlíkem, ale je výborný i s chlebem.
Zveřejněno 30. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Myslivecký guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxgr
Moje poznámka
Myslivecký guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxgr
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Tématické fráze:
kančí guláš recept,
srnčí guláš myslivecky,
gulas z divociny,
kančí guláš naložení,
naložení masa na guláš,
jak naložit maso na guláš,
nejlepsi kanci gulas,
guláš z králíka,
myslivecký srnčí guláš,
naložení divočiny,
srnci gulas po myslivecku,
kančí guláš,
myslivecké recepty,
srnčí guláš recept,
nejlepší srnčí guláš,
naložené maso na guláš,
gulas,
guláš z kance,
marináda na kanči maso,
naložení kančího masa na gulas
Suroviny:
maso srnčí,
houby čerstvé,
slanina,
cibule,
česnek,
pepř,
kmín celý,
koření nové koření,
jalovec,
tymián,
bobkový list,
majoránka,
paprika sušená sladká,
chilli paprika čerstvá,
kečup sladký,
hořčice,
okurky sterilované,
kůra citronová,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
sádlo,
sůl
Komentáře (19)
Bezva recept