Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí langoše

Langoše jsou dominantou stánků s občerstvením, ale tuto smaženou dobrotu si můžeme připravit i doma. Díky jogurtu je těsto vláčné a nenasaje příliš tuku. Křupavé placky podáváme dochucené česnekem a kečupem. Povrch posypeme strouhaným sýrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (283×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

10. 1. 2010 10:41

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie6 984 kJ / 1 669 kcal
Bílkoviny57,00 g
Tuky21,20 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 479 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy305,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tyto langoše mám od své maminky, jsou výborné a hlavně nejsou mastné, díky jogurtu nenasají tolik oleje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

koky- koky-

24. 9. 2020 14:48

Ruda33:
Ahojky :-)
Recept je můj, ale video uz ne a ani nevim jak se tu vzalo :-D .
Ale zpět k otázce a odpovím , že mouky ma být 400g ,ale záleží i na typu mouky někdy je potřeba přidat ,aby těsto nelepilo.. Tak držím palce ať se podaří a ať také chutnají ;-)

Ruda33

24. 9. 2020 14:35

Ahoj mám dotaz
v receptu je napsáno 400q hladké mouky ,na videu jen 200q prosím kolik mám opravdu dát?nerad bych to pokazil děkuji za radu Ruda:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 2. 2020 09:41

magdalenka: Zapomněla si dopsat, že v Maďarsku se peče chleba, hlavně bílý, voňavý, vynikající, ne celozrnný, nebo takový ten kyselý z našich pekáren. Takže z toho těsta na chleba, mohly vzniknout jen vynikající jemné langoše. Ne aby to někdo zkoušel, z nějaké chlebové směsi od nás ! :-D:-D:-D

magdalenka magdalenka

11. 2. 2020 08:49

Lángoše pochádzajú z Maďarska, pôvodne sa piekli z chlebového cesta - ešte pred pečením chleba sa z vykysnutého cesta kúsky rozťahovali v rukách a smažili v masti. Podávali sa na slano aj na sladko (pre deti lekvár), hlavne na raňajky. Dnes je to hlavne "stánkové" jedlo, predáva sa skoro všade - kúpaliská, trhoviská a pod. Maďari ho milujú hlavne s cesnakom a kyslou smotanou, syrom, podáva sa aj s kečupom syrom. Podľa želania zákazníka. Stretla som sa aj s "plneným" lángošom, kde do cesta - placky sa dá náplň napr. syrová, hubová, kapustová alebo párok, cesto sa preloží, stisnú kraje a smaží vo vyššej vrstve oleja. To je už pôvodnému lángošu ešte viac vzdialené.

cathleen cathleen (moderátorka)

11. 2. 2020 08:30

Bagorz: na pizzu se kečup nedává ;-)
Většina z nás tu ví, že langoše mají svůj původ v Maďarsku :-) ale tady jsme v Čechách, kde není striktně zakázáno dochutit si pokrm podle své chuti.

Bagorz

11. 2. 2020 05:24

Langoš je z maďarska a Maďaři ho potírají jenom olejem,v kterým je rozlisováno hodně česneku.Žádný sýr a už vůbec kečup.To není pizza!!!

caarrodejka caarrodejka

20. 7. 2019 19:07

Dělala jsem minulý týden poprvé a pro velký úspěch dnes opakujeme.Langoše jsou výborné a hlavně neeeee pracné a jsou hotové hned...:-K

Vilicanda

26. 11. 2018 18:21

Výborné! Osobně dávám jen půl droždí a myslím, že bohatě stačí :) Vynikne poté více ten jogurt :) ale opravdu mňamka :) díky za recept :-D

Misinka01

19. 7. 2018 19:55

Vynikající :yes:, dnes jsem udělala poprvé a musím říct, že toto je ten nej recept, s těstem se dobře pracuje, jiné už dělat nebudu<3

Michaela.Koc

11. 2. 2018 17:32

Langoše jsou naprosto výborné! Dnes jsme je měli k obědu a pochutnali jsme si. :yes:

martakipikasova

23. 12. 2017 13:58

Keď mi zistili intoleranciu na pšeničnú, ražnu a jačmennú múku, tak som začala používať hladkú špaldovú múku a sú ešte lepšie.Aj dnes som ich robila a moja 87-ročná svokra ich vychvaľovala do nebies.

Terezka

19. 12. 2017 12:19

Jsou vynikajici diky.. kazdy kdo je sni rika ze jsou nejlepsi co kdy jedl... moc dekuji

Jana

30. 11. 2017 10:58

Lanfose jsou vyborne! Dekujeme za recept a priste zase ????????????<3

koky- koky-

31. 10. 2017 21:21

Moooc mooc Vám všem děkuji a jsem nadšená,že tak chutnají :-K A doufám,že i dalším co je zkusí budou také moc chutnat :-) :-K

Jarda Dukys

31. 10. 2017 21:06

:yes: Vyzkoušel a měl sem doma úspěch - díky za vynikající recept :yes:
:-K :-K :-K

1 2 3 4 5 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: langoše dobré těsto recept langoše recept na langoše langoše recept langoš recepty na langoše dobré recept langoše langoš recept těsto na langoše recept na langoše bez droždí langoše s jogurtem langoše bez droždí langoše recepty recepty langoše recepty na langoše langoše jako ze stánku langoše z jogurtu recept langoš recept na langoše pro začátečníky top recepty langoše

Suroviny: mouka hladká, jogurt bílý, olej, cukr, droždí čerstvé, sůl, voda, olej, olej, česnek, kečup sladký, sýr

TopRecepty.cz

Domácí langoše

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mwq3