Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí langoše

Hodnocení receptu je 4,9 (297×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

koky- koky-

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Langoše jsou dominantou stánků s občerstvením, ale tuto smaženou dobrotu si můžeme připravit i doma. Díky jogurtu je těsto vláčné a nenasaje příliš tuku. Křupavé placky podáváme dochucené česnekem a kečupem. Povrch posypeme strouhaným sýrem.

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 984 kJ /
1 669 kcal
Bílkoviny57,00 g
Tuky21,20 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 479 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy305,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zaděláme kvásek z droždí, 150 ml vlažné vody, cukru a trochy mouky. Krok 2: Do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud lepí, přidáme mouku. Mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme vykynout. Krok 3: Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho na bochánky a ty rozválíme na placky, které necháme ještě kynout, přibližně 15 minut. Krok 4: Poté můžeme hned smažit ve vyšší vrstvě oleje. Hotové langoše odložíme na talíř s papírovým ubrouskem, který odsaje přebytečný olej. Krok 5: Podle chuti každý langoš potřeme kečupem nebo česnekem a posypeme strouhaným sýrem.

TIP: Oblíbené recepty na domácí langoše

Zveřejněno 10. 1. 2010

Poznámka autorky koky-

Tyto langoše mám od své maminky, jsou výborné a hlavně nejsou mastné, díky jogurtu nenasají tolik oleje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí langoše

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mwq3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí langoše

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mwq3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (225)

Přišli mi trochu tužší, ale zas nebyly tak mastný.

Výborné a nadýchané langoše. Klidně bych dala více soli, celou kávovou lžičku. Ale jinak výborné :-Q Dneska uvařeno, měla jsem z této dávky 5 velkých langošů přes celý talíř.

Výborné 👌

Výborné těsto, také ho dělám. Langoše děláme ke gulášové nebo čočkové polévce a móóc nám chutnají ;-)

Vynikajici, nesmazit moc do tmava,lepsi min, jsou pak vlacne. Udelano v kempu pred karavanem 🤣

Super málo těsta= hodně placků

Bylo dobré

jahoda: ano to je slané a dá se využít do všeho kynutyho:-);-)

Výborný recept, děláme prakticky totéž těsto. Langoše potíráme v trošce osolené vody s rozmixovaným česnekem a sypeme strouhaným sýrem :-8

Tonja: Tak nevím, kde je pravda, ale už dlouho dělám super výborný nadýchaný kynutý knedlík od mirca75, kde se posypou solí kvasnice (žádný cukr) a až se roztečou, přidá se vše ostatní. U sladkého těsta dávám jen lžičku cukru nebo sladěnky bez soli.

Domácí langoše, vždy potěší. :-K

Výborné. Přesně ty langoše které se prodávají. Krásně tenké těsto po upečení. Takže určitě ukládám do receptů

MarcelaPa: super děkuji jste zlatíčko 😘🙂

DanaSp: nemáte se za co omlouvat, on totiž nikdo není dokonalý!
Já nechávám kynout cca 45 minut až 1 hodinu.

Dobrý den omlouvám se nejsem dokonalá ale neví někdo jak dlouho má těsto kynout ? Děkuji moc

Tonja: sůl paní dává až do těsta, je to dobře viditelné. Do kvásku dává pouze cukr
Jinak lángoše jsou výborné ;-)

Dělal jsem a super. Těsto vláčné a langoše chutné. :-)

Jsou super. 👏😜

Skvělý a rychlý recept<3

Luxusní těsto na langoše, vyzkoušela jsem těch receptů víc, ale tohle zvítězilo, už nedělám jinak <3

Děkuji za tip. 👍

Dávám do kvásku místo vody mléko a jsou naprosto vynikající.

S těstem se dobře pracovalo, z celé dávky bylo 6 velkých langošů. Perfektní.

Děkuji za recept.Bylo to víc než dobré :yes::-)

Poznámka k videu: Ve videu se dělá kvásek z vody, droždí, cukru a soli. Sůl tam ale nepatří, ta patří až do těsta. Sůl totiž brání kvasinkám, aby pracovaly správně a rychle a kvásek tak správně vzešel (naběhl).

Včera jsem zkoušela a udělala z půl davky :-8 dostala jsem pochvalu od přítele... takže díky za recept...jinak jsem dělala poprvé langoše :-D

Langoše jsou výborné a hlavně rychle udělané. Děkuji

Lenkai: :no::no::no:

Alice Magdalena:To jó , smát se a urážet, že? To by Vám šlo. Co kdyby jste mu/jí radši poradila? Žádný učený z nebe nespadl, (každý se to musel nějak naučit (byť to někde četl,nebo odkoukal,nebo mu to bylo ukázáno). Člověk, aby se bál už na něco zeptat!! No,tak snad Vám Vaše odpověď přinesla kýžené ovoce????????.

Alice Magdalena:

Langoše milujem a robím ich dlhé roky, ale tento recept ich ešte vylepšil (jogurt) :yes:<3 najlepšie!!
Ešte detail nakoniec: bochánky si vytvarujem naolejovanými rukami (cesto rozt'ahujeme do strán). Dobre sa s cetom pracuje a nelepí sa. Smažím vo vysokom hrnci, zabránim tým prskaním oleja z panvice na všetky strany :-)

Tento recept na langoše je opravdu povedený. Langoše podle tohoto receptu jsou prostě nejlepší! <3:yes::yes::yes:

Libuse Romancikova: tak třeba aspoň takhle vysvětlené to dává větší smysl :) ale pořád - "a zalít troškou teplé vody,rozmíchat a nechat vzejít kvásek." Co znamená "nechat vzejít kvásek"? Jak dlouho to trvá? Má to být v teple? jak moc? Nebo to má zmodrat? :-)

Jasně, nejsem tak úplně blbej a nakonec jsem něco zkusil a celkem to vyšlo. Ale i tak nevidím problém v receptu napsat aspoň třeba "zaděláme kvásek tak, že rozdrobíme droždí do vody, přidáme cukr a necháme to půl hodiny v teple, třeba na topení, než to jakoby napění".

Bagorz: ano je původně z Maďarska a dává se česnek, zakysaná Smetana a eidam;-)

amik0: Sem netušila, že zadělání kvásku je vyšší dívčí. Ale jestli si se zasekl/a už na tomhle, tak je pro tebe zbytečné se pokoušet v kuchyni o cokoliv složitějšího než je čaj z pytlíku.

Pecka;-):-8hm.....
:yes:

amik0: A s čím tedy máte problém?Pokud si přečtete recept tak musíte vědět že ze 150ml vody,droždí a lžičky cukru si zaděláte kvásek.Další možnost je smíchat rozdrobené droždí se lžičkou cukru a když se droždí rozpustí můžete přidat cca lžíci mouky(bez soli) a zalít troškou teplé vody,rozmíchat a nechat vzejít kvásek.Pak vše přidáte k ostatním surovinám +zbytek vody.Naprosto jednoduché.;-)

amik0: tak jeden vyzkoušejte;-)

"Zaděláme kvásek." Tak dík, na to je asi deset způsobů. Divím se, že recept na langoše nezní "Zaděláme těsto na langoše a dáme ho smažit" :-Q

Ruda33: Ve videu je to děláno z poloviční dávky..jinak to je stejný recept..;-)

Ruda33:
Ahojky :-)
Recept je můj, ale video uz ne a ani nevim jak se tu vzalo :-D .
Ale zpět k otázce a odpovím , že mouky ma být 400g ,ale záleží i na typu mouky někdy je potřeba přidat ,aby těsto nelepilo.. Tak držím palce ať se podaří a ať také chutnají ;-)

Ahoj mám dotaz
v receptu je napsáno 400q hladké mouky ,na videu jen 200q prosím kolik mám opravdu dát?nerad bych to pokazil děkuji za radu Ruda:-)

magdalenka: Zapomněla si dopsat, že v Maďarsku se peče chleba, hlavně bílý, voňavý, vynikající, ne celozrnný, nebo takový ten kyselý z našich pekáren. Takže z toho těsta na chleba, mohly vzniknout jen vynikající jemné langoše. Ne aby to někdo zkoušel, z nějaké chlebové směsi od nás ! :-D:-D:-D

Lángoše pochádzajú z Maďarska, pôvodne sa piekli z chlebového cesta - ešte pred pečením chleba sa z vykysnutého cesta kúsky rozťahovali v rukách a smažili v masti. Podávali sa na slano aj na sladko (pre deti lekvár), hlavne na raňajky. Dnes je to hlavne "stánkové" jedlo, predáva sa skoro všade - kúpaliská, trhoviská a pod. Maďari ho milujú hlavne s cesnakom a kyslou smotanou, syrom, podáva sa aj s kečupom syrom. Podľa želania zákazníka. Stretla som sa aj s "plneným" lángošom, kde do cesta - placky sa dá náplň napr. syrová, hubová, kapustová alebo párok, cesto sa preloží, stisnú kraje a smaží vo vyššej vrstve oleja. To je už pôvodnému lángošu ešte viac vzdialené.

Bagorz: na pizzu se kečup nedává ;-)
Většina z nás tu ví, že langoše mají svůj původ v Maďarsku :-) ale tady jsme v Čechách, kde není striktně zakázáno dochutit si pokrm podle své chuti.

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
langoše dobré těsto recept, langoše, recept na langoše, langoše recept, langoš, recepty na langoše dobré, recept langoše, langoš recept, těsto na langoše, recept na langoše bez droždí, langoše s jogurtem, langoše bez droždí, langoše recepty, recepty langoše, recepty na langoše, langoše jako ze stánku, langoše z jogurtu, recept langoš, recept na langoše pro začátečníky, top recepty langoše

Suroviny:
mouka hladká, jogurt bílý, olej, cukr, droždí čerstvé, sůl, voda, olej, olej, česnek, kečup sladký, sýr

Přidat fotografie receptu