Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Csikóstokány - tokáň čikóš

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 1. 2010 18:57

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 174 kJ / 2 193 kcal
Bílkoviny153,61 g
Tuky162,67 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 633 mg
Sodík 2,46 g
Sůl5,95 g
Sacharidy26,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podávame s haluškami, ryžou alebo cestovinami.

(prílohové halušky - 500 g múky polohrubej, 1 vajce a voda, polotuhé cesto, hneď do vriacej vody haluškárom hádžeme halušky)

Recept pochádza z mojej zbierky receptov, samotné jedlo patrí k maďarskej klasike, má viacero variant.

Hodí sa k nemu asi Veltlín zelený...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana79 Ivana79

21. 1. 2010 12:13

:-p:yes:

mirca75 mirca75

21. 1. 2010 09:48

Lusindo:-)už jsem taky jukala,ale včera večer mě spíš zaujala ta poznámka o Veltlínském:-8:-D.Jinak na plecko si budeme muset počkat:-( - není peníz;-).

Lusinda79

21. 1. 2010 09:40

Magdalenko, tohle musí být dobrota...Mirčo už vytahuješ plecko?:yes:

samouk

21. 1. 2010 00:45

Magdalenko, tak to máte prima geny, ty Vám mohu jen závidět.:-)
už to tu jen projdu a jdu spát, brzy ráno jedu do
Stuttgartu a moc se na cestu netěším:-(( Tak zatím

magdalenka magdalenka

21. 1. 2010 00:28

Samouk, asi máme podobné chute...ale ja to mám aj v génoch - dedičstvo predkov...Želám pekný večer!

samouk

21. 1. 2010 00:16

Magdalenko - to nemá chybu :yes:,maďarská kuchyně patří k mým oblíbeným

magdalenka magdalenka

20. 1. 2010 23:20

Ivetka, varila som dávnejšie, priznám sa...pridala som recept, lebo som lovila v pamäti, čo by som mohla pridať...:-D
Ale moja dvorná fotografka už určite vyťahuje mäso z mrazáku...
:-D

BILKOVAI BILKOVAI

20. 1. 2010 23:08

Krásný recept, škoda, že nejsou fotečky. To by si člověk hned tu dobrotu představil:-( Ale i tak dávám bodík. Slovenské jídla mi tak nějak přirozeně chutnají asi je to tím, že jsem sa narodila na Slovensku:-8:-)) /i když to bude za 3 týdny 44 let/:-S:-(( Bodík musí být:yes::yes::yes: Ježišmankote a ten Veltlín nemá chybu. Moje oblíbená značka:-*:-p:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 1. 2010 22:52

"šprudlovačka".:-)):-D:-)) ještě hezčí!:-)):-)):-D

magdalenka magdalenka

20. 1. 2010 22:49

Neviem, či je to nárečové...moja svokra používala slovo "šprudlovačka"...nenapadlo ma, ako to mám popísať - že by som múku v smotane "rozklechtala"?
http://www1.tescoma.com/sk/shopsk/scripts/hledej.p...
Ďakujem za záujem z Vašej strany, je mi jasné, že podobná, alebo skoro totožná úprava je všetkým známa...je to jedlo, čo sa v našich zemepisných šírkach varí asi skoro všade. Iba Maďari ho nazvali takto. Ale je prudko jedlé...smotanu u nás dávam až pri podávaní, pretože si ju odopieram...:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 1. 2010 22:12

Magdi, ty tvé recepty nemají chybu. Já už jsem si ho všimla dříve, ale dívala jsem se na "Poštu pro tebe" a říkala jsem si, že si k tomu musím sednout a pořádně si to přečíst. Ty umíš recept napsat tak polopaticky, že jen naprostý laik by ho nezvládnul. Strašně moc se mi to líbí a nepochybuji, že tady brzy přibyde fotka;-). Hrozně se mi líbí ten slovenský výraz "rozhabarkovali":-)):-D! Slovenština je krásná. Když jsem ve Strečně u naší rodiny, málokdo pozná, že tam nepatřím:-8, vaše řeč mi hned přejde do krve;-):yes::yes::yes:

pipre pipre

20. 1. 2010 20:23

Také občas podobně dělávám, zatím jsem nezkoušela přidat zakysanou smetanu, ale vyzkouším:yes::yes:2.

spagetka spagetka

20. 1. 2010 20:19

Magdi ....moje oblíbená úprava. :-*:-p:yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tokaň tokán recept debrecinske škvarky recept šprudlovačka kuřecí tokán čikóš recepty tokáň slovenský tokáň recept tokáň veprovy tokan csikos tokáň z kuřecího masa ko tok tokan recepty tokán na smotane tescoma s chuté. cz vepřový tokáň halušky k masu čikoš jidlo hovězí tokáň se zelím recept slovenské plecko

Suroviny: plecko vepřové, cibule, slanina uzená, paprika sušená sladká, sůl, paprika čerstvá červená, rajče, smetana kysaná, mouka hladká

TopRecepty.cz

Csikóstokány - tokáň čikóš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNqn