Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaná vepřová krkovice

Hledáte ten pravý recept na vydatný oběd pro celou rodinu? Tato pikantní krkovička je díky marinování přes noc krásně křehká a šťavnatá. Pochutnají si na ní úplně všichni. Skvěle ji doplní třeba opečené brambory.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Saimi

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min bez doby marinování masa

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie225 kJ /
54 kcal
Bílkoviny2,10 g
Tuky0,14 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici nakrájíme na silnější plátky, které mírně naklepeme a osolíme z obou stran. Krok 2: Cibuli oloupeme a pokrájíme na měsíčky. Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Krok 3: Připravíme marinádu. Do misky dáme trošku olivového oleje, utřený česnek, pálivou a sladkou papriku, grilovací koření a sůl. Vše smícháme. Směsí potřeme plátky krkovice. Krok 4: Okořeněné maso urovnáme na pekáč a polijeme zbytkem marinády. Necháme v lednici odležet, nejlépe přes noc. Krok 5: Maso lehce podlijeme vodou a poklademe na něj měsíčky cibule. Krok 6: Přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme doměkka asi 1 hodinu. V průběhu pečení maso poléváme šťávou. Krok 7: Asi 15 minut před koncem pečení maso odkryjeme a necháme dopéct zlatavou kůrčičku. Krok 8: Hotové maso vyjmeme a šťávu slijeme. Šťávu v kastrůlku vydusíme na tuk a zaprášíme hladkou moukou. Necháme provařit. Krok 9: Maso podáváme s bramborami (na jakýkoliv způsob) a přelité šťávou.

TIP: Šťouchané brambory jako příloha

Zveřejněno 24. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná vepřová krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlAg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná vepřová krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlAg

Marie

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

NA JAKOU VÁHU MASA PŘIPADAJÍ TYTO INGREDIENCE ? A KOLIK GRILOVACÍHO KOŘENÍ DÁT ? DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ :-)

Dneska jsme to měly k večeři. Vynikající, všichni se olizují ještě teď!!!:-))

před chvilkou jsme doma doobědvali podle Vašeho receptu a musím jít dát bodík :yes:
Oběd byl naprosto vynikající, jen jsem nedávala pálivou papriku (nemáme rádi ostrá jídla), ale ničemu to nevadilo, prostě vynikající recept ;-)

Výborný recept.V neděli jsem vyzkoušela a celá rodina se oblizuje ještě dnes.Bodík letí směrem k vám.

hezký receptík, který přímo vybízí k vyzkoušení :-) :yes: +3

Tématické fráze:
vepřová krkovice recepty, nakládaná krkovička, krkovice recepty, vepřova krkovice, recepty z vepřové krkovice, vepřova krkovička, marináda na krkovici, nakládaná vepřová krkovička, vepřová krkovička recepty, recepty z krkovice, vepřová krkovice recept, recepty z vepřové krkovičky, naložená krkovice, recepty krkovice, recept krkovička nakládaná, recepty vepřová krkovíce, nakládaná krkovička v marinádě, recept na veprovou krkovici, krkovice recept, vepřová krkovička recept

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, koření grilovací, sůl, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, olej olivový, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu