Babiččina rychlá kulajda
Recept ještě nebyl hodnocenSytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou s houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní přidáme až zcela v závěru vaření.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 155 kJ / 37 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,18 g |
| – nenasycené | 0,02 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,02 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 3,00 g |
| – cukry | 1,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Sytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou s houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní přidáme až zcela v závěru vaření.
Houbová omáčka, neboli také houbovka, patří mezi klasické české omáčky. Je to přesně to jídlo, které připomene letní a podzimní vycházky do lesa. Tradičně se podává s…
Přinesli jste si z lesa košík plný voňavých hub? Připravte z nich lahodnou smaženici, která vás svou chutí i vůní přenese do podzimního lesa. Na cibulce podušené houby,…
Hustá polévka plná zeleniny, hub a krup zasytí a zahřeje i v těch nejchladnějších dnech. Tradiční recept, který voní domovem a poctivou kuchyní.
Houbové rizoto italského typu je nádherně krémové. V základu hraje chuť bílého vína, doplněná zeleninovým vývarem. Rýže všechny chutě ochotně natáhne a na závěr vmíchané…
Co si dnes dáme k obědu? Někdy bohatě stačí hustá a poctivá polévka. Zvlášť, když jde o lákavě barevnou bramboračku, voňavou po houbách a plnou zeleniny. Stačí krajíc…
Omáčka z vepřové plece voní po houbách, podávat ji můžete s hranolkami či rýží. Příprava není složitá, stačí maso důkladně zarestovat a podusit ve šťávě do měkka.…
Šťavnaté kousky vepřového masa dušené s kmínem a paprikou na cibuli a houbách vytvářejí pokrm, který krásně provoní kuchyni. Lahodné a syté jídlo, které zahřeje v…
Donesli jste z lesa plný košík? Připravte třeba sytý houbový guláš. Je snadný, rychlý a plný chuti. Voní lesem, kmínem a orestovanou cibulkou. S domácím kynutým…
Sbírání hub je českým národním koníčkem a houbaři se rádi pochlubí nejen úlovkem v košíku, ale i na talíři. Jednou z možností, jak využít čerstvé houby v kuchyni, je…
Kulajda patří mezi vydatnější polévky, které si můžete dát i jako samostatný chod třeba k večeři. Co rodina, to jiná verze a univerzální recept neexistuje. My pro vás…
Chcete rodině připravit lahodný oběd, který ale nedá moc práce? Vyzkoušejte tento výtečný pokrm připravený v jednom pekáčku. Vepřové maso, houby a majoránka v jedné…
V této jednoduché krémové polévce zjemněné smetanou skvěle vynikne chuť lesních hub a vůně tymiánu. Příprava je velmi snadná. Polévku můžeme podávat s opečenou bagetkou.
Lesy již pomalu začínají vonět rostoucími houbami. Nevíte jak je zužitkovat? Vsaďte na smetanovou houbovou omáčku s hovězím masem, kterou můžete podávat s rýží nebo…
Italská klasika s českou vůní, to je krémové rizoto s lesními houbami. Příprava si vyžádá vaši plnou pozornost, ale výsledek stojí za to. Za jemné, voňavé, krémové a…
Dušené vepřové maso na houbách nádherně provoní váš dům divokým kořením, česnekem a vínem. Tento vydatný pokrm se výborně hodí pro chladnější podzimní dny strávené na…
Na plátcích kotlety lehce nařežeme mřížku z obou stran a nařízneme lehce po stranách, aby se plátky masa nevyboulily a zůstaly pěkně rovné. Osolíme, opepříme a potřeme…
Název bažant podle pana nadlesního v sobě skrývá opravdovou lahodu plnou skvělého masa a zeleniny. Bažantí stehna obalená v plátcích slaniny a podlitá kvalitním červeným…
Houbová omáčka je oblíbená česká klasika, která přijde k chuti v chladnějších podzimních dnech. Hodí se podávat jen tak samotná s knedlíkem, ale kdo si potrpí na maso,…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou jednu velkou nebo dvě střední cibule dosklovata, přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a smažíme dozlatova,…
Receptů na bramborový guláš najdete spousty. Tentokrát jsou k bramborám a kvalitním párkům přidané i houby a hotový guláš je zjemněný smetanou. Vyzkoušejte a uvidíte, že…
Syrové Bavorské klobásky zbavíme střívek a vymačkáme do misky, přidáme 2 celá syrová vejce, 3 syrové žloutky, lžičku mleté červené papriky, lžičku Solamylu, půl lžičky…
Vydatné a lahodné podzimní jídlo, které vykouzlíte za pár minut. Tarhoňa s kuřecím masem na houbách se hodí kdykoliv se vám nechce trávit v kuchyni příliš mnoho času a…
Snad nejoblíbenějším pokrmem připravovaným z čerstvých hub je bezesporu smaženice. Vyzkoušejte ji však trošku netradičně naservírovat. Ze salámu gothaj usmažíme salámové…