Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Šťavnaté špízy z vepřové panenky připravené v troubě jsou ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Kombinace masa, klobásy, barevné zeleniny a slaniny zaručuje výbornou chuť i atraktivní vzhled. Výsledek potěší celou rodinu.
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Z4
Moje poznámka
Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Z4
Nejnovější recepty
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky
Přidáno před 10 hodinami
Mleté maso se zelím à la holubky
Přidáno před 10 hodinami
Zavařená směs na špagety
Přidáno před 10 hodinami
Koláčky z listového těsta s dvěma náplněmi
Přidáno před 10 hodinami
Mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčkový salát
Sahula před 7 hodinami
Vajíčková omáčka
Sahula před 7 hodinami
Labužnický králík na smetaně
Darwin před 9 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Sarinka56 před 9 hodinami
Drůbeží játra na cibulce s rýží
mikerose před 10 hodinami
Macecha řezy
vikinka09 před 10 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
TotalMudla před 10 hodinami
Polévka s krupicí a vejcem
Kajkajak před 11 hodinami
Telecí nudličky s houbovou omáčkou
Misicka77 před 12 hodinami
Jednoduchý houbový guláš
knihomolka před 12 hodinami
Tématické fráze:
živáňská v troubě,
recept na živáňskou,
pečené špízy,
zivanska do pekace,
živanska na jehle,
živáňská na ohni,
živáňská jehla,
špízy pečené v troubě,
špízy v troubě,
pečený špíz,
živáňská omáčka,
recept na zivanskou peceni,
živáňská na grilu recept,
pečení špízů,
živáňská na grilu kluci v akci,
zivánska pečeně na grilu,
kluci v akci vepřové špízy,
vepřové špízy pečené,
recept na živáňskou v troubě,
živáňská na grilu
Suroviny:
panenka vepřová,
klobása,
cibule,
slanina,
rajče,
lusk paprikový,
pórek,
česnek,
sůl,
paprika sušená sladká,
koření na steaky,
olej olivový,
houby,
játra,
chilli paprika čerstvá,
žampióny,
párky,
maso uzené,
kečup sladký,
hořčice,
tatarská omáčka
Komentáře (13)
Dúfam, ze to nepouzívate na varenie. To je horsie nez olej do motora.
To je odpad zo súp uz z vytlaceného oleja zmiesaného s horúcou vodou aby este nieco mastné vytieklo.
V skutocnosti by to malo byt zakázané predávat.
Poznáte tzv. "výskok" (po slovensky) pri pálení slivovice alebo iného ovocného destilátu (mám na mysli legálne, v pálenici)?
Olej "di sansa" je presne to isté.