Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Když se řekne italská kuchyně, mnohým z nás se jako první vybaví boloňská omáčka. Základem je mleté maso, zelenina, rajčatová passata a červené víno. Omáčka se výborně hodí na lasagne nebo na jakýkoliv jiný druh těstovin.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 702 kJ / 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,08 g |
Tuky | 21,87 g |
Vláknina | 8,65 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 317 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 33,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2NoP
Moje poznámka
Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2NoP
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 22 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
prochajdam před 8 minutami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
Chlebajez před 38 minutami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
brtna před 1 hodinou
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 2 hodinami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 3 hodinami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 6 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 13 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 15 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
ragů bolognese,
boloňské ragu,
boloňská omáčka podle itala,
ragú boloněse,
špagety bolognese vino odparit,
ragú na špagety,
ragu omacka,
bolognese recept,
špagety ala bolognese,
špagety boloneze,
spagety alla bolognese,
špagety ala bolonesa,
ragu na špagety recept,
špagety s bolonskou om,
omačka boloneze,
bolonese omáčka recept,
omacka ragu,
boloněze omačka,
omacka bolonese,
boloneze
Suroviny:
olej olivový,
cibule,
plec vepřová,
mrkev,
celer řapíkatý,
víno červené,
passata rajčatová,
rajče loupané,
sůl,
pepř mletý,
vývar masový
Komentáře (11)
Děkuji za milé komentáře