Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míchaná vejce s cuketou a mozzarellou

Tento jednoduchý a výživný pokrm spojuje nadýchaná vejce s jemnou cuketou a rozpuštěnou mozzarellou, což vytváří harmonické a syté jídlo ideální ke snídani nebo jako lehký oběd. Podávat je můžete s topinkami nebo opečeným chlebem.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 020 kJ /
722 kcal
Bílkoviny50,79 g
Tuky51,64 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 953 mg
Sůl2,22 g
Sacharidy12,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu nastrouháme najemno. Lehce osolíme a necháme ji pustit vodu. Po chvíli cuketu vymačkáme a vodu vylijeme. Krok 2: Z pórku použijeme pouze bílou část. Pórek omyjeme a nakrájíme na nudličky. Krok 3: V pánvi rozehřejeme máslo a pórek krátce orestujeme. Přidáme cuketu a dusíme doměkka. Dle potřeby můžeme zlehka podlít vodou. Krok 4: Vejce rozšleháme se smetanou a sýrem. Přilijeme k cuketě a necháme srazit. Dochutíme pepřem a solí. Solíme opatrně, cuketa už osolená byla. Krok 5: Odstavíme, vmícháme nasekané čerstvé bylinky a podáváme s pečivem.

TIP: Nejlepší recepty na snídaňová vejce

Zveřejněno 20. 8. 2016

Poznámka autorky mika59

Já jsem udělala lehčí variantu. Můžete ale vejce udělat také na slanině, se šunkou nebo jiným sýrem. Jako bylinky jsem použila pažitku, bazalku a petrželku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0wJ

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0wJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

<3<3<3 Dělala jsem k večeři a úspěch. Mozzarella v lednici mi sice záhadným způsobem někam zmizela, ale nahradila jsem jí eidamem. Příště si ji pohlídám :-)

<3mnam:-K:yes:

Bezva recept !! :yes::-)

Irena: Ireno já děkuji, jsem moc ráda, že se recept líbil a chutnalo..;-):-K

já bych asi tu vodu z cukety nevymačkávala, škoda minerálů, navíc ta vejce to zahustí, ale výborný nápad, pro mne prosím libeček, úplně ho tam cítím a chutnám :-D :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
recepty z cukety, mozzarella recepty, cuketa recepty, míchaná vajíčka s cuketou, míchaná vejce s cuketou, michana vajíčka s mozzarelou, cuketa recept, michany vajicka s mozzarelou, recept s vejci, bílá cuketa, cuketa s vejci a mozzarelou, michana veuce s cuketoun a mozarelou, mozzarela s vejci recept, mozzarella recept, vejce s cuketou, recept s mozzarelou, vajíčka s cuketou, cuketa a mozzarella, míchaná vejce s mozarellou, recepty - mozarellou

Suroviny:
cuketa, vejce, máslo, pórek, sýr mozzarella strouhaná, smetana ke šlehání, čerstvé bylinky, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]