Marinovaná kachní prsa s pikantní čočkou
Čočka je prostě klasika, kterou nemůžete vynechat - dokonale si ji vychutnáte nejen na Nový rok, ale kdykoliv budete mít chuť. Spolu podávaná dokonale připravená kachní prsa povýší jídlo na skutečnou lahůdku.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 797 kJ / 1 864 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,05 g |
| Tuky | 79,78 g |
| Vláknina | 69,25 g |
| Cholesterol | 42 mg |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 173,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní prsa omyjeme a osušíme. Kůži nařízneme do mřížky. Osolíme, mírně posypeme kmínem, osolíme a potřeme česnekem smíchaným s olejem. Necháme uležet do druhého dne.
Krok 2: 1/2 hodiny před přípravou maso vytáhneme z lednice. Rozpálíme pánev a maso bez tuku opékáme kůží dolů 7 minut.
Krok 3: Poté maso otočíme, necháme 2 minutky opékat a poté vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C na 4-5 minut. Doba je orientační, každý kousek má trochu jinou váhu. Hotová prsa vyjmeme a necháme chvíli odpočinout
Krok 4: Čočku namočíme na půl hodiny do studené vody. Uvaříme s kořením na skus, nesmí se rozvařit. Mezitím nakrájíme slaninu, šalotku a zeleninu na drobno.
Krok 5: Nejdříve rozpustíme slaninu, přidáme šalotku a po chvíli i zeleninu. Společně restujeme a lehce podlijeme vývarem z čočky. Dusíme do měkka. Před koncem vmícháme nakrájená rajčata.
Krok 6: Přebytečnou vodu z čočky slijeme a čočku smícháme s podušenou zeleninou, dochutíme. Odpočatá prsa nakrájíme šikmým řezem a podáváme s čočkovou přílohou.
Zveřejněno 1. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinovaná kachní prsa s pikantní čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWMB
Moje poznámka
Marinovaná kachní prsa s pikantní čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWMB
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 10 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 11 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 11 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 24 minutami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 7 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 8 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 8 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 8 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 8 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 8 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 10 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 11 hodinami
Tématické fráze:
kachní prsa,
jak připravit kachní prsa,
kachní prsa recept,
čočka s kachnimi prsy,
pikantní kachní prsa,
pikantní kachní prso,
pikantní čočka,
kachní stehna s čočkou,
recepty na kachní prsa s přílohou,
prsa2,
pečená kachna s čočkou,
pikantni kachni maso,
kachni prsa ve slanine,
kachní prsa na kmíně,
kachní prsa s česnekem,
kachní prsa recepty,
pecena kacna s hrachem,
pikantní čočka recept,
marinovana kachna recept,
kachni prsa nsrinovane
Suroviny:
prsa kachní,
olej,
česnek,
sůl,
kmín celý,
pepř mletý,
čočka,
slanina,
cibule šalotka,
mrkev,
celer,
kapie,
rajče sušené,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř sečuánský,
ocet balsamiko,
sůl,
cukr
Komentáře (18)
Ale určitě nesmí být ryba ani nic, co létá, aby štěstí neuplavalo ani neuletělo.
Všetko naj... v novom roku želám všetkým
maris:
Inak u nás staré zvyky kážu jesť na Slivestra na večeru to, čo na štedrý deň, teda bobaľky, kapustnicu + šalát a rybu. Ale to sa už tiež nedodržiava. V našej rodine ryba ostala, ale nie vyprážaná ako na štedrý deń.
Colombo65:
maiva: