Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 148 kJ / 2 903 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,01 g |
| Tuky | 135,30 g |
| Vláknina | 11,80 g |
| Cholesterol | 290 mg |
| Sodík | 812 mg |
| Sůl | 2,02 g |
| Sacharidy | 337,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: NESOLIT!
Krok 2: V širším, těžkém kastrole na másle a morku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli.
Krok 3: Přidáme suchou (nepranou) rýži a necháme ji zesklovatět (3-5 minut)
Krok 4: Přilijeme víno a necháme ho vyvařit
Krok 5: Přilijeme asi ¼ l HORKÉHO vývaru, snížíme plamen a mícháme.
Krok 6: Až se vývar „ztratí", přidáme naběračku (menší než 1 dl) dalšího vývaru a mícháme.
Krok 7: Teprve až se vývar znovu ztratí přidáme další naběračku vývaru s rozmíchaným šafránem (toho tolik, aby jídlo bylo žluté)
Krok 8: MÍCHÁME a MÍCHÁME, postupně po naběračkách přidáváme další vývar, až ho všechen zpracujeme.
Krok 9: Do 20 minut (záleží na podmínkách, ale +/- 2 minuty to vychází) by risotto mělo být krémové, ale rýže all dente.
Krok 10: Přidáme strouhaný sýr a studené máslo (na kostičky krájené).
Krátce, ale intenzivně zamícháme, až se máslo ztratí.
Teprve nyní jídlo případně dosolíme, a bez dalšího otálení neseme na tabuli…
Poznámka:
U nás bývá samostatně jako „primi“ nebo např. s Osso buco jako hlavní chod
Link na MOREK viz v Poznámce níže
Používám i běžnou kulatou rýži…
Většinou používám „masox“ : 2 kostky/litr vody
Pokud se vývaru v závěru vaření nedostává, tak použijeme k podlití horkou vodu
Lze použít i parmazán
Morek lze vynechat…
Šafrán lze vynechat…
Víno vynechat nelze!
MÍCHÁNÍ vynechat nelze!!!
Krátce, ale intenzivně zamícháme, až se máslo ztratí.
Teprve nyní jídlo případně dosolíme, a bez dalšího otálení neseme na tabuli…
Poznámka:
U nás bývá samostatně jako „primi“ nebo např. s Osso buco jako hlavní chod
Link na MOREK viz v Poznámce níže
Používám i běžnou kulatou rýži…
Většinou používám „masox“ : 2 kostky/litr vody
Pokud se vývaru v závěru vaření nedostává, tak použijeme k podlití horkou vodu
Lze použít i parmazán
Morek lze vynechat…
Šafrán lze vynechat…
Víno vynechat nelze!
MÍCHÁNÍ vynechat nelze!!!
Zveřejněno 17. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto po milánsku Risotto alla milanese
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2A9
Moje poznámka
Rizoto po milánsku Risotto alla milanese
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2A9
Nejnovější recepty
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 22 minutami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 31 minutami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 2 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 3 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové košíčky
kvetka před 18 minutami
Hovězí polévka
Kajkajak před 28 minutami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 1 hodinou
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 2 hodinami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 2 hodinami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 2 hodinami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 2 hodinami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 3 hodinami
Tématické fráze:
ryže po milánsku,
risoto melanese,
milanese rizotto,
ossobuco po milánsku,
rizoto z hovezich morku,
rizoto carnaroli primavera,
vepřové kostky po milánsku,
rizoto milanese s hráškem,
rizoto melaneze,
rizoto po mil?nsku,
spaghetti alla milanese recept,
veprova kotleta melanese,
file po milansku,
krémové rizoto se šafránem,
rizoto alamilanese,
spaghetti s chřestovým pestem,
rizoto milaneze recepty cz,
špagety carbonara se šafránem,
risotto all arrabiata,
risotto alla verdure
Suroviny:
máslo,
morek,
cibule,
rýže,
víno bílé,
vývar hovězí,
šafrán,
sýr grana padano,
máslo
Komentáře (4)