Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 320 kJ / 554 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,70 g |
| Tuky | 9,90 g |
| Vláknina | 22,10 g |
| Cholesterol | 130 mg |
| Sodík | 6,55 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 54,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou s kmínem a dáme do remosky o průměru cca 24 cm vymazané olejem nebo sádlem.
Krok 2: Okapané zelí dáme do mísy, přidáme nasekaný česnek (tím nešetříme, klidně celou menší paličku), protlak, pokrájené uzené maso, cukr a sůl. Vše promícháme a nasypeme na plátky masa. Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 40-45 minut.
Krok 3: Podlévat zprvu není nutné, cukr nám zajistí to, že zelí pustí dost šťávy. Podlévat budeme cca po 45 minutách, a to dle potřeby, až budeme kontrolovat měkkost masa pro další dobu pečení a případné podlití. Doba dopékání záleží na tloušťce plátků masa, cca dalších 25-35 minut.
Krok 4: Podáváme s noky a knedlíky dle chuti.
Zveřejněno 29. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7rqG
Moje poznámka
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7rqG
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 3 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 33 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 38 minutami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 2 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 2 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 3 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 4 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 4 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 4 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 5 hodinami
Tématické fráze:
recepty do remosky z vepřového masa,
vepřová pečeně,
remoska recepty,
veprove maso v remosce,
recepty z remosky,
vepřové v remosce,
veprova krkovice v remosce,
veprove maso z remosky,
pečené vepřové v remosce,
vepřová pečeně v remosce,
pečeme v remosce recepty,
krkovice v remosce,
pečení masa v remosce,
pečená krkovice v remosce,
vepřová pečeně recepty,
recepty pro remosku,
krkovice z remosky,
pecene maso v remosce,
vepřové plátky se zelím,
remoska z vepřového masa
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
sádlo,
zelí kysané,
protlak rajčatový,
česnek,
maso uzené,
maso uzené,
cukr krupice
Komentáře (8)
No, mám raději, když zelí chutná jako zelí
...ale už chápu co znamená "všechny chutě se propojí "