Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované marinované žampiony

Zajímavý nápad jak podávat grilované žampiony. Lehký nádech asijského stylu oživí chuť žampionů a jistě si najde své příznivce, kteří je budou vyhledávat mezi specialitami v čase grilovací sezóny i mimo ni.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 218 kJ /
291 kcal
Bílkoviny7,45 g
Tuky21,41 g
Vláknina10,47 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 904 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy12,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony očistíme a odstraníme nožičky. Vnitřek kloboučků osolíme. Krok 2: Smícháním uvedených surovin připravíme marinádu. Krok 3: Na gril (nebo pánev) naskládáme kloboučky nejprve " šupinkami" dolů, opékáme asi 3 minuty a pak je obrátíme a opékáme ještě asi 4 minuty. V kloboučcích se nám vytvoří šťáva, kterou uchováme.
Přesuneme i se šťávou do misky. Krok 4: Marinádou přelijeme ještě horké žampiony. Podáváme vlažné.

TIP: Oblíbené recepty na grilované houby

Zveřejněno 8. 7. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBmp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBmp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Svarcova: Maruško, díky :-K

:yes::yes: jako vždy nádhera a prima recept :-K

rebeka:Máš jiný krásný;-)

1974andrea: a to je fakt;-):yes: akorát zase nemám ty frajerské misky:-8:-D

rebeka:No krása... ale jak to bylo dobrý:-p. Dík a zkus, žampiony seženeš i bez lesa:-D

to mi uteklo.. taková krása:-K:-K:-K;-):-):yes::yes:

:-O:-pMňám:-p Moc pěkné:yes::yes::yes:

Všem mockrát děkuju za komentáře:-K. Chuť je lahodná a osvěžující;-)

No Andrejko, to je pěkné! Teď jsme v sobotu grilovali a nechtělo se nám jen maso, tak i zeleninku, škoda, že jsem neznala Tvůj recept na žampiony. . . Tak ty budou příště! :-p:-K:yes:+

Andrej moc pěkný žampionky:yes::yes:+13

Tohle já můžu, tyhle dobroty, dnes už jdu ale spát, od rána malujeme a jen jsem koukla, hezky to vypadá;-):-p:yes:

1974andrea::-K:yes:

Krása..kdyby to nebylo tak daleko, tak bych se stavila, třeba ještě jeden zbyl:-p:-p:yes:

Žampiony-moje slabost:-8a je mi jedno s jakou notečkou příjdou:-))Je to krása:-K+10:-p:yes:

Tématické fráze:
grilované žampiony nejlepší recept, marinované žampiony, marinada na žampiony, recept na grilované žampiony s nivou, grylované žampiony, grilované plněné žampiony, recept grilovaná zelenina se žampiony, jak vypadá žampion, grilované žampiony v troubě, grilovane šampiony, marinada na grilovane sampiony, marináda na grilované žampiony, žampiony recepty, plněné grilované žampiony, grilovné žampiony, žampiony na grylu, recepty z žampionů, grilovaného žampiony, grilovane zampiony s nivou, gilovane zampiony

Suroviny:
žampióny, omáčka sojová, feferonka, česnek, olej olivový, petrželka, kůra limetková, limetka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu