Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Thajská kuřecí polévka

Máte-li rádi na talíři "exotiku", bude vám chutnat i osvěžující a pikantní polévka připravená podle tohoto receptu. Úžasně vonící polévku podáváme v miskách a určitě v ní poznáme kokosové mléko, zázvor, limetku a čerstvý koriandr.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Česnek nakrájíme na plátky, maso a žampiony na kousky a cibuli na drobno. Krok 2: Na lžíci olivového oleje zpěníme cibuli, přidáme česnek, kousky kuřecího masa a žampiony. Necháme maso zatáhnout, zalijeme vývarem, vložíme zázvor, chilli papričku, obojí jemně nakrájené a necháme společně vařit cca 25 minut. Krok 3: Na závěr přilijeme kokosové mléko a dochutíme limetkou a solí. Krok 4: Polévku rozdělíme do misek a do každé přidáme plátky čerstvé chilli papričky a posypeme koriandrem.

TIP: Kokosové mléko a jeho využití v kuchyni

Zveřejněno 15. 2. 2013

Poznámka autorky maris

Neměla jsem čerstvý koriandr, proto jsem použila necelou lžičku mletého a hladkolistou petržel.

ZDROJ: Magazín Albert, mírně upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Thajská kuřecí polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3J8p

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Thajská kuřecí polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3J8p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

veronika_straka: moc děkuju, udělalo mi to radost:-K:-K

Naprosto skvělá polévka <3 milujeme doma Asii a tato nás zahřála po práci na zahradě:-8

Moc dobrá. Já jsem měla čerstvý koriandr :)

Marie Svarcova: Maruško děkuju:-K, s tou závislostí máš pravdu;-):-)

:yes::yes::yes: moje oblíbená - způsobuje polévkovou závislost <3:-K

Moc suprovni polevka ...dnes jsem vařila a místo kuřete jsem dala brokolku a pórek .....polevka ala vegetarian ......a místo oleje dávam kokosový tuk nebo ghi ....... mňamka .

hogata: děkuji, to mě těší:-K

hogata: to už je ale úplně jiná polévka :-D

Polévka je výtečná. Jedla jsem i s krevetkami a byla super.

Jo jo, vzpomínky na Thajsko a jiné země. Dnes jsem uvařila, jen mi chyběly papričky, tak jsem nahradila sušeným čili. Ale i tak to bylo moc dobré. Bod jasný a díky za nápad!

1974andrea:;-) děkuji vám za radu, to zní dobře, já to zkusím:-K:yes:

Cocoska:Takové příznačné jméno ...;-) Jde to nahradit tím, že si přelijete strouhaný kokos horkou vodou a necháte přes noc louhovat. Pak scedíte. Viděla jsem to v nějakém pořadu.

Mám trapný dotaz, zda by se to kokosové mléko nedalo něčím nahradit... ráda bych ji zkusila o víkendu, ale netuším, zda ho seženu, podobné věci jsou v našem maloměstě zatím dost exotické. Určitě posílám bodík za nádherné foto a inspiraci:-K:yes:

maris: zítra jdu do ní;-):-D:yes:

Tématické fráze:
thajská polévká, thajská polévka recept, thajská pikantní polévka, thajske polevky, thajská polévka pho, recept na thajskou polévku, pálivá thajská polévka, pikantní thajská polévka, thaiska polevka, thajská pálivá polévka, thajská polévka s kuřecím masem, recept thajska polevka, recept na pikantní thajskou polévku, thajská polevka s kokosovým mlékem, thajska polivka, polevka thajská, recepty thajská polévka, kuřecí pálivá polévka, thajská ostra polévka, thaiská polévka recept

Suroviny:
řízky kuřecí, žampióny, chilli paprika čerstvá, vývar drůbeží, mléko kokosové, cibule, česnek, zázvor čerstvý, limetka, olej olivový, sůl, koriandr čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu