Pravá černá zabijačková polévka "Prdelačka"
Žádná zabíjačka se dříve neobešla bez pravé černé polévky s kroupami, lidově řečené prdelačky (také prdelanky). V dnešní době se dá vepřová krev objednat u řezníka, takže si tuto polévku můžete uvařit kdykoli na ni dostanete chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 741 kJ / 1 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,14 g |
Tuky | 17,93 g |
Vláknina | 20,93 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 200,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravá černá zabijačková polévka "Prdelačka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v51X
Moje poznámka
Pravá černá zabijačková polévka "Prdelačka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v51X
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 7 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 7 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 8 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 12 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 12 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
ZboSy před 17 minutami
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 43 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 50 minutami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 5 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 7 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 7 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 8 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 8 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 9 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 9 hodinami
Tématické fráze:
zabijačková polévka,
zabíjačková polévka z jelita,
zabijačková polévka z jelit,
zabijačková polévka recept,
prdelacka,
zabíjačková polévka z prejtu,
zabijačková polévka z krve,
černá polévka,
recepty zabijačková polévka,
polévka zabijačková,
zabíječková polévka,
domaci prdelačka,
domácí zabíjačková polévka,
recept na zabíjačkovou polévku,
černá polévka z jelita,
zabíjačková polévka z jelítka,
zabíjačková polévka tmavá,
polévka z tlačenky,
recept zabijačková polévka,
tmavá zabíjačková polévka
Suroviny:
vývar masový,
krev vepřová,
kroupy,
česnek,
majoránka sušená,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (42)
Akorát se mi zdá, že těch 200 ml na 1,5-2 l vývaru je málo.