Hovězí plátky na houbách
Vyzkoušejme recept, který je určený pro všechny úspěšné houbaře. Když přineseme z lesa košík hub, připravíme kromě smaženice nebo bramboračky i tuto klasickou dobrotu. Dušené hovězí plátky ve vývaru krásně zkřehnou a houby jim dodají příjemnou chuť a vůni.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 862 kJ / 684 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,86 g |
Tuky | 7,44 g |
Vláknina | 26,40 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 270 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 21,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na 5 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.
Krok 2: Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou jednu velkou cibuli a na ni vložíme okořeněné plátky, z jedné strany obalené v hladké mouce.
Krok 3: Lehce osmahneme z obou stran, aby se maso zatáhlo.
Krok 4: Podlijeme vývarem, poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220 °C.
Krok 5: Teplotu snížíme na cca 170–180 °C a necháme maso pomalu péct.
Krok 6: Mezitím na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou, cibuli.
Krok 7: Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme trochu drceného kmínu a zlehka podusíme.
Krok 8: Přibližně po hodině pečení k masu v troubě přidáme podušené houby. Ještě další půlhodinu je společně necháme péct. Až je maso měkké, můžeme pokrm dosolit a rovnou podávat, nejlépe s rýží.
Zveřejněno 17. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí plátky na houbách
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z6l5
Moje poznámka
Hovězí plátky na houbách
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z6l5
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 16 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 7 minutami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 19 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na houbách,
hovězí na houbách recept,
hovězí plátek na houbách,
hovězí plátky,
hovězí na houbách s rýží,
hovězí pečeně na houbách,
hovězí maso na houbách,
hovězí na houbách v troubě,
plátky na houbách,
hovězí na hříbkách,
hovězí plátky v troubě,
recept na hovezi na houbach,
recept hovězí na houbách,
hovezi na houbach video,
hovězí krk na houbách,
hovězí zadní na houbách,
recepty hovězí na houbách,
recept - hovězí na houbách,
hovezi platky recept,
hovězí na čerstvých houbách
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
vývar masový,
houby čerstvé,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
olej,
sádlo,
koření houbová variace,
mouka hladká
Komentáře (30)
Houbové koření
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Je tu na to dokonce i recept.
Chápu, že nikdo učenej z nebe nespadnul, ale svoje neznalost se dá prezentovat i s menší mírou arogance, než tu předvádíte.
V 21. Století taky existuje google, kde se dá spousta informací zjistit a nebýt za trotla.
Moment, ale autorka píše - vyhřáté a pak pomalu péci - pomalu nelze péci na 220°C, ovšem uznávám,že autorka měla uvést, že snížíme teplotu nebo tak nějak
každopádně se řiď vlastnostmi své trouby, ani 2 trouby téže značky nepečou stejně. Jinak jsem recept doplnila o ono snížení teploty.