Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vývar z vepřových kostí se zeleninou a vaječnými nočky

Vydatné a chutné polévky jsou celoroční záležitost. Tento vývar z vepřových kostí je plný kořenové zeleniny a ozvláštněn domácími vaječnými nočky, které jsou jednoduché na přípravu. Plný talíř polévky tak získáte doslova za pár korun.

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sanynka Sanynka

Snadný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 100 min

125 min (25 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 181 kJ /
2 672 kcal
Bílkoviny328,36 g
Tuky113,61 g
Vláknina38,74 g
Cholesterol 889 mg
Sodík 1,55 g
Sůl3,60 g
Sacharidy67,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové kosti dáme do hrnce a zalejeme vodou. Osolíme a přivedeme k varu. Poté snížíme plamen a necháme probublávat. Krok 2: Očistíme a oloupeme všechnu zeleninu. Překrájíme na větší kusy a přidáme ji do polévky. Přidáme také divoké koření. Vaříme přibližně 1,5 hodiny na mírném ohni. Krok 3: Mezitím připravíme nočky. Vajíčka s moukou v množství podle potřeby smícháme a lehce osolíme. Mouku přidáváme postupně tak, aby vznikla hustší směs. Krok 4: Jakmile je vývar hotový, scedíme ho. Krok 5: Brambory, mrkev a pórek vrátíme do vývaru. Obereme maso z kostí a dáme ho zpět do polévky. Krok 6: Vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Za pomoci struhadla třeme vaječno-moučnou směs přes velké slzičkové otvory tak, aby nočky padaly přímo do vývaru. Krok 7: Necháme zhruba 5 minut povařit a servírujeme.

TIP: Oblíbené zavářky a vložky do polévek

Zveřejněno 26. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí vývar z vepřových kostí se zeleninou a vaječnými nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6089

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí vývar z vepřových kostí se zeleninou a vaječnými nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6089

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak po opekání prasátka,jsem si vzala kosti a udělala tuhle polévku, i teda s masoxem bo se mi to furt nezdála ta chuť a vynikající :yes::yes::yes: určitě udělám i příště .:-p

Bez MASOXU!! 8-(:no:
jinak super! <3:-K:yes:

JARECEK23: přesněěěěě :yes::-D

JARECEK23 11. 5. 2014 12:27
PROC TAM DAVATE TOLIK SUROVIN KDYZ TAM VE FINALE NACPETE MASOX:no:

Airwaweska 22. 2. 2014 17:40
Já jsem na vaření fakt nešika, ale tohle jsem zvládla...uff :-)Díky za recept.

Ahoj, nechápu proč ddo poctivého vývaru dávat MASOX, zbytečné umělotiny.

zrovna to mám na plotně a už to tu krásně voní tak jsem zvědavá:-p

dobry,klasicky vyvarek

Taky se na ni dnes chystám.Ale nedám tam brambory ani noky,ale domácí nudličky a pár najemno nasekaných žampionů,které tomu dodají super chuť ;-)

rrriiirrriii 14. 6. 2011 10:02
Jdu na to, doufam, ze se povede! :-)

Zrovna dneska jsem to jedla doma, dobrůtka :-*

Tématické fráze:
vývar z vepřového masa, vepřový vývar-recept, polévka z vepřových kostí, vývar recept, vývar z vepřového, kalný vývar, polevka z veproveho vyvaru, vepřoví vívar, vepřový vývar polévka, vepřové kosti, polevka z vepřovych žeber, veprovy vivar, zeleninovy vyvar s haluskami, kančí vývar, vyvar z zeber, veprovyvyvar, vepřová žebra vývar, domácí nočky, co z veproveho vyvaru, veprevy vyvar

Suroviny:
kosti vepřové, mrkev, pórek, petržel, celer, cibule, česnek, bobkový list, brambory, koření nové koření, pepř celý, sůl, vejce, mouka polohrubá, sůl

Přidat fotografie receptu