Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
Domácí kuřecí vývar je výborný k nedělnímu obědu, nebo při nemoci, kdy vás postaví na nohy. Podává se s čerstvou nasekanou petrželkou a krupicovými noky, které jsou připravené snadno během chvilky.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 387 kJ / 332 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,16 g |
| Tuky | 8,38 g |
| Vláknina | 8,45 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 196 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 45,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme. Pokud ale má cibule pěknou vnitřní slupku, tak ji můžeme ponechat.
Krok 2: Kosti propláchneme proudem studené vody, vložíme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, cibuli, koření v uzavíratelném sítku, zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme velmi pozvolna vařit. Na začátku varu sbíráme vysráženou pěnu.
Krok 3: Po uvaření vývar přecedíme. Zeleninu kromě cibule nakrájíme a vložíme do vývaru, přidáme obrané maso ze skeletu, dosolíme. Zelenou petrželku nakrájíme a přidáme do vývaru.
Krok 4: Nočky: vejce prošleháme vidličkou, jemně osolíme a pomalu vmícháváme nakrájenou petrželku a asi 3 rovné polévkové lžíce krupičky (množství je přibližné, záleží na velikosti vajíčka), konzistence má být asi jako těstíčko na obalování.
Krok 5: Vaječnou směs nabíráme malou lžičkou, kterou předem namáčíme do horké vody, a zaváříme nočky do horké osolené vody (ale nesmí moc vřít, jinak máme místo nočků rozvářku).
Krok 6: Asi po 3 minutách přendáme nočky cedníkem do misky se studenou vodou a před konzumací vkládáme scezené do vývaru a jen prohřejeme.
Zveřejněno 9. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y6q
Moje poznámka
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y6q
Nejnovější recepty
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 5 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 16 hodinami
Dršťková svačinová
Přidáno před 17 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvová pomazánka s tvarohem
KrisZaezemi před 16 minutami
Vinná klobása trochu jinak
ipesk před 2 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Terka.Ambrozkova před 5 hodinami
Slunečnicové kroužky
Panova před 5 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 5 hodinami
Boloňské špagety
jtrecepty před 15 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 15 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 17 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 19 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí vývar,
kuřecí vývar recept,
krupicové noky do polévky,
krupicové nočky do polévky,
nočky do polívky,
nočky do polévky,
noky do polivky,
krupicové noky do polívky,
vývar recept,
recept kuřecí vývar,
nočky,
kuřecí vyvar s noky,
krupicové noky,
recept na kuřecí vývar,
polévka s krupicovými noky,
kapání do polívky,
zeleninový vývar,
recepty kureci vyvar,
vyvar kurecí,
hovězí polévka s krupicovými noky
Suroviny:
skelet kuřecí,
voda,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
sůl,
petrželka zelená,
vejce,
krupice dětská,
petrželka zelená,
sůl
Komentáře (18)
U nás dostať aj hrubú krupicu, nielen detskú. Halušky z nej sú (pre mňa) chutnejšie ako z detskej krupice. Tiež ich varím v polievke, dosť nabobtnajú, ale s tým rátam.
podobnou polívku dělám ve větším hrnci -10 litrů- které pak zavařím v mikrovlnce a uložím ve sklepě na příští dny. Skelety koupím třeba 4 , větší kusy sádla a nakráju na drobnější a z těchto v mikrovlnce vyškvařím (SPECIÁLNÍ HRNEC DO MIKROVLNKY- 500 W A ASI 5X 10 MINUT) na sádýlko, velmi podobné husímu a nebo kačenímu. Stejně tak oškvarečky- osolit a okořenit.ZKUSTE, NEŠ MNĚ BUDETE KAMENOVAT.
nOČKY DĚLÁM Z HRUBÉ MOUKY (krupice a hrubá mouka jsou si dost podobné- nebo se mýlím?) ale dávám do nich přiměřeně pro vylepšení chuti podravku nebo kuchárka. Přestano být mdlé, naopak přinesou polívce další svěžest. Nočky vařím v polívce, nikoliv mimo, vždyť tak přijdu o další zpestření polévky
ALE KAŽDÝ KRAJ, OBLAST, RODINA má svoji specifika.
Koření dávám zásadně do speciálního sýtka ay se nemuselo hledat.
U nás na slovácku nesmí chybět taky česnek.
,,TOŠ TAK,,
Jsou vynikající