Trhané hovězí s domácí BBQ omáčkou
Ne nadarmo je označováno jako maso gurmánů. Rozpadající, skvěle dochucené maso s barbecue omáčkou, udělá každý burger lahůdkou. Dá se však použít i do salátů, baget či s jinou oblíbenou přílohou.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 634 kJ / 3 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,59 g |
Tuky | 224,60 g |
Vláknina | 24,48 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 3,86 g |
Sůl | 9,61 g |
Sacharidy | 73,86 g |
Postup přípravy
Do pekáče nebo PH vložíme na dno pokrájenou cibuli, česnek a na to pak maso. Krok 3: Přidáme čerstvé bylinky a okořeníme drceným pepřem. Krok 4: Podlijeme cca 100 ml vody a přiklopíme. Krok 5: Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C nebo PH zapneme na stupeň II a nastavíme 8 hodin. Krok 6: V troubě po hodině snížíme teplotu na 160 °C a pečeme 4,5 hodiny, nebo dokud maso nebude úplně měkké, rozpadající se na vlákna. Krok 7: Během pečení v troubě sledujeme výpek, popř. podlijeme. Občas maso obrátíme. Krok 8: Když je maso zcela měkké, vezmeme dvě vidličky a jimi přímo v pekáči maso natrháme. Musí to jít lehce. Krok 9: Natrhané maso můžeme pokrájet na kratší vlákna. Smícháme s výpekem. Krok 10: Omáčku připravíme následujícím způsobem:
V kastrůlku zesklovatíme na oleji hodně najemno nakrájenou cibuli, ke konci přidáme posekaný česnek. Krok 11: Vlijeme rajčatovou passatu, worcester, ocet, hořčici, osolíme kouřovou solí a osladíme javorovým sirupem nebo třtinovým cukrem. Vmícháme uzenou papriku, bobkový list a opepříme. Krok 12: Necháme provařit a svaříme do požadované konzistence, dochutíme.
Omáčka by měla mít specifickou kouřovou chuť. Krok 13: Maso smícháme s omáčkou a podáváme v bulce jako burger, obložený zeleninou nebo s hranolky.
Zveřejněno 11. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhané hovězí s domácí BBQ omáčkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PZz
Moje poznámka
Trhané hovězí s domácí BBQ omáčkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PZz
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 9 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 16 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 19 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 20 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 6 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 7 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 7 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 7 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 7 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 7 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 8 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 8 hodinami
Tématické fráze:
trhané hovězí maso,
trhané hovězí maso recept,
hovězi trhané maso,
trhané hovězí v pomalém hrnci,
trhany burger,
trhané maso v bulce,
trhané hovězí maso s bbq omáčkou,
trhaná hovězí kýta,
trhané maso s bbq omáčkou,
trhane maso bbq,
trhané hovězí maso v pomalém hrnci,
trhané hovězí maso bbq,
recept na trhané hovězí maso,
trhane hovezi burger,
trhané hovezi maso recepty,
bbq omáčka recept,
trhané maso recepty hovezi,
trhané hovězí maso v bbq omáčce,
hovězí bbq,
trhane govezi
Suroviny:
krk hovězí,
cibule,
česnek,
tymián,
olej,
cibule,
česnek,
passata rajčatová,
omáčka worcesterová,
paprika sušená sladká,
ocet,
sirup javorový,
melasa,
hořčice dijonská,
sůl kouřová,
bobkový list,
pepř mletý
Komentáře (8)