Lahůdkový marinovaný vepřový bok
Příprava marinovaného bůčku je časově náročnější, avšak nejvíce práce vám dá vyčkat na odležení hotového výrobku. Lahodnou odměnou za trpělivost vám bude perfektní propojení chutí masa a marinády.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 793 kJ / 3 536 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,88 g |
Tuky | 298,06 g |
Vláknina | 27,16 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 704 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 53,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bok naporcujeme na stejně velké špalíky.
Krok 2: Do většího hrnce dáme vodu a jakmile začne vřít, opatrně vložíme maso.
Krok 3: Přidáme koření a zeleninu. Necháme vařit do změknutí.
Krok 4: Po uvaření maso vyjmeme – odstraníme případné kosti a necháme lehce vychladnout.
Krok 5: V misce smícháme suroviny na marinádu. Oloupeme a utřeme česnek se solí, smícháme s mletou paprikou, pepřem, kmínem a lžící oleje.
Krok 6: Vzniklou pastu poctivě vetřeme do uvařených špalíků vepřového bůčku.
Krok 7: Takto ochucené maso zabalíme do alobalu a necháme v lednici minimálně týden odležet a poté podáváme s čerstvým chlebem a pivem.
Zveřejněno 27. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lahůdkový marinovaný vepřový bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRmn
Moje poznámka
Lahůdkový marinovaný vepřový bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRmn
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Zapečené plátky patizonu
Přidáno 17. 8. 2025 15:15:19
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno 17. 8. 2025 15:06:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 2 minutami
Domácí kečup
MarketaBod před 12 minutami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 38 minutami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 2 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 2 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 2 hodinami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka II
Kajkajak před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
schierl před 2 hodinami
Tématické fráze:
vepřový bok recept,
vepřový bok,
marinovany veprovy bok,
marinovaný vepřový bůček,
vepřovy bok recepty,
vepřový bůček marinovaný vařený,
nakládaný vepřový bok,
marináda na vepřový bok,
marinovaný bok,
recept na vepřový bok,
vepřový bok s kostí recept,
recepty vepřový bok,
vepřový bok na česneku,
vařený vepřový bok,
vařený bok,
recept vepřový bok,
nakládaný bok,
grilovaný bok,
vepřový bůček marinovaný,
vepřový bok marinovaný
Suroviny:
bůček vepřový,
česnek,
cibule,
mrkev,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
olej,
česnek,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý
Komentáře (10)