Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Šťavnaté špízy z vepřové panenky připravené v troubě jsou ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Kombinace masa, klobásy, barevné zeleniny a slaniny zaručuje výbornou chuť i atraktivní vzhled. Výsledek potěší celou rodinu.
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Z4
Moje poznámka
Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Z4
Nejnovější recepty
Jahodový džem s rebarborou
Přidáno před 7 hodinami
Zeleninový salát – co lednice nabízí
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s ochuceným sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Tortilla s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Plněná mini tortilla
Přidáno před 8 hodinami
Řezy z knedlíků a brokolice
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čajová kolečka
sarik před 3 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
iveta.kroul před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
LucieKrou před 6 hodinami
Domácí chleba z trouby
LucieKrou před 6 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
LucieKrou před 6 hodinami
Čokoládové řezy s karamelem
Tynagaz před 7 hodinami
Placičky z bramborové kaše
brtna před 7 hodinami
Brambory se špekáčky na pivu
Pencroo před 7 hodinami
Kovbojské fazole
brtna před 7 hodinami
Křehký strouhaný jablečný koláč
Nikol005 před 7 hodinami
Tématické fráze:
živáňská v troubě,
recept na živáňskou,
pečené špízy,
zivanska do pekace,
živanska na jehle,
živáňská na ohni,
živáňská jehla,
špízy pečené v troubě,
špízy v troubě,
pečený špíz,
živáňská omáčka,
recept na zivanskou peceni,
živáňská na grilu recept,
pečení špízů,
živáňská na grilu kluci v akci,
zivánska pečeně na grilu,
kluci v akci vepřové špízy,
vepřové špízy pečené,
recept na živáňskou v troubě,
živáňská na grilu
Suroviny:
panenka vepřová,
klobása,
cibule,
slanina,
rajče,
lusk paprikový,
pórek,
česnek,
sůl,
paprika sušená sladká,
koření na steaky,
olej olivový,
houby,
játra,
chilli paprika čerstvá,
žampióny,
párky,
maso uzené,
kečup sladký,
hořčice,
tatarská omáčka
Komentáře (13)
Dúfam, ze to nepouzívate na varenie. To je horsie nez olej do motora.
To je odpad zo súp uz z vytlaceného oleja zmiesaného s horúcou vodou aby este nieco mastné vytieklo.
V skutocnosti by to malo byt zakázané predávat.
Poznáte tzv. "výskok" (po slovensky) pri pálení slivovice alebo iného ovocného destilátu (mám na mysli legálne, v pálenici)?
Olej "di sansa" je presne to isté.