Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená krkovice s kedlubnovým zelím

Dobře vychucené kedlubnové zelí předčí i to klasické dušené či kysané. Skvělá přiležitost, jak zpracovat větší a lehce přerostlé kedlubny. Společně s měkkou a šťavnatou krkovicí a vařeným bramborem vznikne dokonalé jídlo.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 063 kJ /
254 kcal
Bílkoviny15,12 g
Tuky0,72 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 166 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy36,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme do zlatova na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme krkovici a zprudka orestujeme. Krok 2: Zalijeme trochou vody a dusíme do měkka asi 45-60 minut. Krok 3: Připravíme kedlubnové zelí. Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme. Krok 4: Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Na rozehřáté pánvi rozškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Orestujeme do sklovata a přidáme nastrouhanou kedlubnu. Dusíme asi 15 minut do měkka. Krok 5: Zelí zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Osolíme, dochutíme octem a cukrem, chvilku provaříme. Podáváme s krkovicí a bramborami.

Zveřejněno 2. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená krkovice s kedlubnovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DRjK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená krkovice s kedlubnovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DRjK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

V sezóně kedlubnové zelí dělávám dost často, kedlubny mám je ze zahrádky. Přidávám ještě i nakrájené mladé středové listy. Zelí lze zahustit moukou rozmíchanou v trošce vody jak uvádí recept, ale raději zahušťuji jíškou. Kedlubnové zelí chutná nejen s dušeným vepřovým masem, ale i s masem pečeným.

Dnes jsem zelí vařila, dali jsme si ho s pečeným kuřetem. :-K:-K

Vladimír 66:;-) kedluben je docela dost. Zrovna zítra to budu vařit :-)

Vladimír 66 7. 3. 2016 20:00
Díky za recept.20 let jsem kedlubnové zelí neměl,tenhle recept přišel včas!!Chutnalo nám všem,jen ho bylo,bohužel,málo.Kedlubny došly...:yes::yes::-p:-!

hazel: děkuji :-)

Dnes jsem delala poprve kedlubnove zeli podle tohoto recepisu.
Je vyborne a i tem kteri nemeli zdani co je to kedlubna ,moc chutnalo. Urcite budu ted delat casteji

Tématické fráze:
dušená krkovička, zavařování kedluben, kedlubové zelí, dušené kedlubny s vepřovým masem, vepřová krkovice dušená, zavařování kedlubnového zelí, krkovicka dusena, dušena vepřová krkovice, zelí z kedluben, vepřová krkovice se zelím, dušený kedluben, dušená kedluben, co ke kedlubnovemu zeli, krkovička s kedlubnovým zelím, kedlubny recepty, dušená krkovička recepty, krkovice recepty se zelím, zavařování kedlubny, zavařování kedlubnů, recept dusena krkovicka

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, sůl, pepř mletý, olej, kedlubna, slanina, cibule, cukr, ocet, mouka hladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu