Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová pánev s houbami - dietní

Tento recept kombinuje čerstvou zeleninu s lesními houbami nebo žampiony do jídla, které je ideální při dietě i jako odlehčená večeře. Minimum tuku, žádné zahušťování – jen čistá chuť přírody na jedné pánvi.

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 259 kJ /
301 kcal
Bílkoviny12,65 g
Tuky11,86 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy26,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky, houby očistíme a také pokrájíme. Krok 2: Na teflonové hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme houby se zeleninou a pod pokličkou dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Krok 3: Před koncem dušení přidáme rajčatový protlak a ještě krátce povaříme. Dochutíme bylinkovou solí a bazalkou.

TIP: Čím ochutit dušenou zeleninu - rady a tipy

Zveřejněno 18. 10. 2009

Poznámka autora Institut…

(pozn.: lze použít i mražené zeleninové směsi)

Recept vhodný pro redukci váhy i udržovací režim.

Podáváme samotné jako lehkou večeři (v rámci redukčního režimu), pokud přidáme více vody a vznikne tak i omáčka můžeme podávat (v rámci udržovacího režimu) s těstovinami jako oběd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5QnB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5QnB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kačo (nereg), to je divná otázka pod receptem na zeleninovou pánev :-)) Běžně dělaná žemlovka určitě není dietní (=bílé pečivo, cukr, máslo, vejce), ale lze ji udělat TROCHU dietněji (=tmavé pečivo, hodně ovoce, málo nebo žádný cukr, zalít jen mlékem a péct na pečícím papíru bez tuku). Ale já za sebe můžu říct, že si raději dám zeleninovou pánev a pak schroupu syrové jablko jako moučník ;-)

ahoj chci se zeptat jesstli je žemlovka dietni nebo se z ni hodně přibira?děkuji

Institut kompliment 20. 10. 2009 15:07
Pokud se jedná o redukční režim, doporučujeme zeleninový talíř kombinovat pouze s bílkovinou.
V udržovacím režimu je možné připravit k zeleninové pánvi přílohu. Například brambory na loupačku nebo celozrnné těstoviny. Večeře by měla být opět odlehčená. Připravit lze například zeleninovou pánev s nastrouhaným sýrem nebo již zmiňované tofu.
Přejeme Vám dobrou chuť.

Takže, použila jsem mraženou zeleninu, aby mi toho tolik nezbylo v ledničce. Houby jsem nějaké měla, rajče a protlak taky. Já nejsem zrovna fanda zeleniny, nevím, proč, ale snažím se ji jíst. Tady to houby dobře dochutily a dalo se to sníst, řekla bych, že toho bylo hodně, třebaže jsem nedala všeho tolik, jak je uvedeno. Celkový dojem, že jídlo je velice přijatelné a já moc děkuji za další inspiraci. Dovolila jsem si přidat fotky.;-)

Tak mi by to na oběd úplně stačilo a určitě vyzkouším, možná bez té mrkve, uvidím;-)

Recept není špatný, snad bych jen vytkla - 100 g mrkve - vezmeme-li v úvahu že bude vařená- má velmi vysoký glykemický index - asi bych jí vypustila a nahradila bych jí luštěninou, vařenými fazolemi, čímž bych doplnila bílkoviny, na které poukázala Kvinek
;-)

Jídlo vypadá sice zajímavě, ale na oběd bych ho bez přílohy nedoporučovala - chybí tam bílkovina a obiloviny, bude po něm brzy hlad a není vyvážený. Stačilo by třeba zamíchat trochu fazolek, tofu nebo tempehu a podávat s uvařenou špaldou nebo rýží natural, případně s celozrnnými těstovinami.

Tématické fráze:
dietní recepty z hub, dietní večeře, dietní oběd, jsou houby dietní, dietní houby, dietní recept z hub, dietní večeře recepty, dietni recepty ze zeleniny, dietní recepty k večeři, zeleninové večeře, zeleninová pánev, žampiony dietně, dietní oběd recepty, dietní recepty, jak připravit mraženou zeleninu, zeleninová směs s houbami, houby dietni recepty, houby dietní recept, dietní zeleninová večeře, obed z hub

Suroviny:
mrkev, květák, cuketa, brokolice, fazolky zelené, rajče, protlak rajčatový, žampióny, olej olivový, kmín celý, bazalka čerstvá, sůl bylinková

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu