Pikantní kvašáky
Oblíbená konzervace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu. Po několika dnech si již můžeme pochutnávat na kvašácích.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 270 kJ / 65 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 5,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 28,01 g |
Sůl | 70,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DQL6
Moje poznámka
Pikantní kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DQL6
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 2 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 7 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 7 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 7 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 17 minutami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 2 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 6 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 6 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 9 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 20 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 21 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 22 hodinami
Tématické fráze:
lačenky recept,
láčenky,
recept na láčenky,
kvašáky,
okurky láčenky,
okurky láčenky recept,
okurky kvašky nálev,
lák na láčenky,
recept lacenky,
nálev na láčenky,
jak udělat kvašáky,
kvašáky nálev,
lak na kvašáky,
kvašáky recept,
jak udelat lacenky,
recept na kvašáky,
kvašáky recepty,
okurky kvašky,
nálev na kvašáky,
kvašak recept
Suroviny:
okurka čerstvá,
kopr,
cibule,
křen,
pepř celý,
koření nové koření,
sůl,
chilli paprika čerstvá,
česnek,
chléb
Komentáře (28)
Ja mám svoj, nechám na posúdenie.
Do fľaše poukladám uhorky, priečne narezané, zalejem vlažnou vodou, pridám primerane soľ, kôpor, dva strúčky cesnaku, môžu byť aj hroznové listy, alebo fúzy (zo dva tri), a asi štamperlík octu. Navrch dám kôrku chleba, prikryjem a nechám na teple. O dva - tri dni sú dobré, ba vynikajúce. Vyskúšajte.
Pozn. Ak ich nestihnem skonzumovať ešte v lete, bezpečne vydržia aj do jesene, alebo zimy. Ale ručím Vám, že nevydržia.
Dobrú chuť!