Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme všechny suché přísady v misce, přidáme ostatní ingredience a ručně zpracujeme na měkké těsto. Pokud máme kuchyňského robota, vložíme vše do mísy a zpracujeme přístrojem.
Krok 2: Hotové těsto je měkké a poddajné, asi jako pružná plastelína. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme přes noc odležet v lednici.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 160 °C a plechy na pečení (budou potřeba nejméně dva) vyložíme pečicím papírem.
Krok 4: V malé misce vidličkou rozmícháme žloutek s jednou lžící vody.
Krok 5: Odleželé těsto vyválíme na pomoučněném vále na sílu přibližně 0,5 cm, vykrájíme tvary a narovnáme je na plech.
Krok 6: Pečeme 8–10 minut a ihned po vytažení potíráme horké kousky na horní straně rozšlehaným žloutkem, aby dostaly pěkný lesk. Necháme je vychladnout na mřížce a teprve pak zdobíme polevou.
Zveřejněno 25. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
Moje poznámka
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
Nejnovější recepty
Pomalu pečený bůček s kedlubnovým zelím a hrnkovými knedlíky
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové knedlíky s jahodami
Přidáno 4. 6. 2025 12:00
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Přidáno 4. 6. 2025 11:13
Žampiony na smetaně s kuřecím masem - rychlovka
Přidáno 4. 6. 2025 02:18
Nakládané ředkvičky v octě
Přidáno 3. 6. 2025 18:29
Veganský pudink s rebarborou
Přidáno 3. 6. 2025 17:26
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarské knedlíky I
klasimova před 19 minutami
Banánový chlebíček s ořechy a zlatými rozinkami
Zuzka1023 před 51 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
veronika_straka před 59 minutami
Čočková polévka s pohankou (falešná zabíjačková)
wimra před 1 hodinou
Vepřové kostky s hořčicí
Fuxinnka před 2 hodinami
Chilli con carne
Zdenek007 před 2 hodinami
Babiččina fazolačka
Fitulka před 4 hodinami
Řecké tzatziky
Denade před 4 hodinami
Knedlík s vajíčkem
Rapljan před 8 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
pikador před 15 hodinami
Tématické fráze:
perníčky,
recept na perníčky,
nejlepší recept na perníčky,
vánoční perníčky hned měkké,
pečení perníčků,
perníčky recept,
vánoční perníčky měkké recept,
vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky,
těsto na perníčky,
nejlepší perníčky,
recept perničky,
těsto na perníčky hned měkké,
pečení perníčků recept,
těsto na perníčky měkké,
pečeni pernicku recepty,
perníky ihned měkké,
domaci perničky,
perníčky bez medu,
zázvorky recept měkké,
perniky recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
soda jedlá,
koření do perníku,
máslo,
vejce,
med tekutý,
žloutek,
poleva bílková
Komentáře (375)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Moc děkuji za odpovědi.
Jak uskladnit cukroví: V krabicích ho zachráníte před ztvrdnutím i před snědením
Recept ještě nebyl hodnocen 2,0
Akorát mi dost nabyly, takže při druhé várce jsem je udělala tenčí než 0,5cm
Měkké perníčky hned k jídlu
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7Perníčky jsou tak za 3-4 dny měkké.
A už jsou pro mě taková jistota. Moc děkuji za recept.