Boloňská omáčka
Boloňská omáčka, kterou můžete znát také jako ragú alla bolognese, je výborné zimní jídlo. Výrazná chuť pomalu dušeného masa ve spojení s čerstvými těstovinami vás krásně zahřeje na těle i na duši.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 692 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,29 g |
Tuky | 16,23 g |
Vláknina | 16,37 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 47,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1p3
Moje poznámka
Boloňská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1p3
Nejnovější recepty
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 9 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 13 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 14 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 14 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 14 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mini Pavlova
MichaelaM před 24 minutami
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 8 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 10 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 11 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 12 hodinami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 14 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 14 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 16 hodinami
Květákové placičky
Linova před 16 hodinami
Tématické fráze:
boloňská omáčka,
bolonska omacka recept,
recept na bolonskou omacku,
domácí boloňská omáčka,
recept bolonská omáčka,
recepty bolonská omáčka,
bolonska,
bolognská omáčka,
boloňské omáčka,
bulonská omáčka,
boloňská omáčka recepty,
bolonská omáčka pro děti,
recept na boloňská omáčka,
jak se dělá boloňská omáčka,
balonska omacka,
omáčka boloňská,
bouloňská omáčka,
bolňská omáčka,
jak udělat bolonskou omáčku,
bolonská omáčka
Suroviny:
maso hovězí mleté,
slanina,
mrkev,
celer řapíkatý,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
rajče,
víno červené,
vývar masový,
olej,
sůl,
pepř mletý,
bazalka čerstvá,
koření oregáno
Komentáře (40)
Recept ještě nebyl hodnocen 2,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jen pro zajímavost, rozhodně ne jako kritika receptu!!!!
Já myslím, že ani ne do půl hodiny je mleté maso hotové? Jinak díky za inspiraci.
S recepty na ragout bolognese je to asi jako u nás se "svíčkovou".....co rodina to recept...
Ale česká klasika za 30 minut na stole prostě není boloňská omáčka, ta ty dvě hodiny chce, kdo jednou zkusí pochopí...Celer řapíkatý, v originále žádné oregano ani bazalka, mléko jsem sice nikdy nepochopila, ale dávám....
Marcella Hazan a její kuchařka - doporučuji.