Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatové lasagne s cuketou a ořechy (raw)

Zapomeňte na troubu a objevte kouzlo raw přípravy v těchto svěžích cuketových lasagní. Tenké plátky cukety se vrství s kešu „sýrem“, rajčatovou omáčkou, špenátovým pestem a ořechovou směsí s bylinkami. Prostě krása zeleniny v každé vrstvě.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min Bez doby namáčení

40 min (40 min příprava, Bez doby namáčení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 385 kJ /
7 023 kcal
Bílkoviny138,11 g
Tuky632,58 g
Vláknina53,91 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,82 g
Sůl4,20 g
Sacharidy169,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušená rajčata, datle, vlašské ořechy i kešu oříšky namáčíme nejprve 6 hodin ve vodě. Poté vodu slijeme. Krok 2: Nejprve si v mixéru připravíme „sýrovou“ směs. Kešu oříšky ještě jednou propláchneme vodou, přidáme je do mixéru spolu s rozmačkaným česnekem a citronovou šťávou. Krátce promixujeme na hrubší směs a dochutíme solí. Hotovou směs přendáme stranou do misky. Krok 3: Poté v mixéru rozmixujeme vlašské ořechy s bylinkami a sójovou omáčkou. Směs dáme opět stranou. Krok 4: Obdobně připravíme v mixéru z uvedených surovin i špenátové pesto, které opět odebereme z mixéru do misky. Krok 5: Jako poslední připravíme rajčatovou omáčku promixováním všech ingrediencí. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáváme postupně po lžících vodu až do požadované konzistence. Krok 6: Hrubší škrabkou vytvoříme z cukety tenoučké plátky. Krok 7: Rajčata nakrájíme na silnější plátky. Krok 8: Na talíř postupně klademe plátek cukety, zalijeme rajčatovou omáčkou, posypeme kešu sýrem, poklademe plátky rajčete, navrstvíme špenátové pesto a posypeme směsí z vlašských ořechů. Postup vrstvení opakujeme podle toho, jak vysoký pokrm chceme vytvořit. Krok 9: Nakonec ozdobíme bazalkou, vrstvou kešu směsi a zakápneme olivovým olejem.

TIP: Jak správně usušit vlašské ořechy

Zveřejněno 4. 10. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Směs italských bylinek obvykle obsahuje bazalku, oregano, tymián, rozmarýn, majoránku, šalvěj a někdy i sušený česnek nebo cibuli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvER

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvER

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept i fotky vypadají velmi krásně, takže se nedalo se odolat. Nic složitého, stačí mixér a troška trpělivosti při namáčení. Bylo to moc dobré, super v horkých letních dnech. Ke kešu směsi jsme jen přidali i lahůdkové droždí.👍

Tak já nevím, co je na tom receptu složitého :-). Ingrediencí je tam sice trochu více, ale příprava je vlastně jen samé mixování, tedy nic náročného. Nejsem vitariánka ani veganka, ale baví mě zkoušet nové a zajímaví recepty a tenhle mě zaujal. Za mne tedy - dočteno, vyzkoušeno a klobouk dolů, bylo to výtečné a zachutnalo to i vybíravější části mé rodiny. Děkuji za recept :yes:

.. povinné to opravdu není, ale názor se tu napsat, myslím, může :-)

Janina123 omlouvat se nemusíte, jen nějak nevím, jakou reakci očekáváte :) Jestli je na Vás recept složitý, tak ho nedělejte, není to myslím povinné :)

No, asi se jedná "jen" o poruchu soustředění:-D

Janina123: Pro mne taky. Snažím se je číst do konce, ale musím je číst pořád dokola, abych je pochopila. Ale už jsem si zvykla, jsem "mdlého rozumu" :-D

Taky tyhle recepty přeskakuji, jsou složité a já jsem masová;-)

.. Aničko promiň, ale ty tvoje recepty jsou tak náročné počínaje už ingrediencemi, že já ani jejich soupis nepřečtu do konce :-(

Tématické fráze:
lazáně s cuketou, veganské lazáně, rajcatove pesto s cuketou, cuketové lasagne s kešu sýrem, postup na lazaně, lazáně veganské, lasagne s rajčetem a cuketou, lazaně s cuketou a rajčaty, veganské lasane, raw lazane, lazaně s rajčatovou směsí, lazane se susenymi rajcaty, lazane veganske recept, lazane s rajčat, lazaně s tofu, raw rajcata recept, lasagne s cuketami, cuketove lasagne s rajcaty, lazane recepty s fazolkami, lasagne s cuketou rajčaty a sýrem

Suroviny:
cuketa, rajče, pepř mletý, sůl, rajče sušené, olej olivový, šťáva citronová, datle, česnek, koření italské bylinky, špenát čerstvý, ořechy vlašské, olej olivový, šťáva citronová, česnek, oříšky kešu, česnek, šťáva citronová, sůl, ořechy vlašské, šalvěj sušená, majoránka, tymián, rozmarýn čerstvý, omáčka sojová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu