Exotické jehně
Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete připravit netradičním způsobem, můžete se zde inspirovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 511 kJ / 1 556 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,37 g |
Tuky | 79,03 g |
Vláknina | 19,32 g |
Cholesterol | 390 mg |
Sodík | 436 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 89,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pripravíme si hlbší hrniec. V ňom na na dvoch lyžiciach oleja za častého miešania osmahneme mäso a keď zhnedne zo všetkých strán vyberieme ho a odložíme na tanier.
Krok 2: Do toho istého hrnca dáme 1 lyžicu oleja, cibuľu a cesnak a opekáme na miernej teplote asi 5 minút.
Krok 3: Potom pridáme opečené mäsko, citrónovú šťavu, vývar, med, škoricu, sladkú papriku, jednu lyžičku soli a podľa chuti čierne korenie. Privedieme do varu, prikryjeme a teplotu znížime tak, aby sa nám mäso pomaly dusilo. Necháme dusiť 30 minút, sem-tam premiešame.
Krok 4: Medzitým si nakrájame mrkvu a papriku na menšie kúsky. Po uplynutí 30 minút pridáme nakrájanú zeleninu a opäť necháme dusiť 30 minút.
Krok 5: Následne pridáme hrozienka, ešte trochu podusíme, aby sa hrozienka začali rozvárať – cca 10-15 minút.
Krok 6: Mäso a škoricu povyberáme von a do zmesi v hrnci pridáme mleté mandle. Zmes rozmixujeme najemno ponorným mixérom.
Krok 7: Mäsko vrátime do omáčky, trochu prevaríme a môžeme servírovať.
Podávame s kuskusom, ryžou alebo len s pečivom.
Podávame s kuskusom, ryžou alebo len s pečivom.
Zveřejněno 23. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Exotické jehně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DYA6
Moje poznámka
Exotické jehně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DYA6
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 3 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 6 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 10 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 11 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Sahula před 6 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 48 minutami
Koláč z cukety
Vampi před 2 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 2 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 3 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 3 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 4 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 6 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 8 hodinami
Tématické fráze:
jak upéct jehně,
exotické recepty,
jehně,
recepty z jehně,
kuře ala jehně,
exotycke recept,
marinada na jehně,
jehne omacka,
opékáme jehně,
exotické recepty na vaření,
jehně mám ráda recepty,
marocký kuskus s jehně,
recept na jehně,
recepty na grilovane jehne,
jehně příprava jídla,
marunada na jehne,
grilované jehňě,
recept kuře ala jehně,
recept na grilovane jehne,
jehně diskuze
Suroviny:
maso jehněčí,
olej,
cibule,
česnek,
šťáva citronová,
vývar masový,
med,
skořice celá,
paprika sušená sladká,
paprika čerstvá červená,
mrkev,
rozinky,
mandle mleté,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (5)
ahoj, ta rajcinova polievka je superrychla a chutna! Naozaj sa oplati vyskusat!
ahoj, aj ja som sa trochu tej kombinacie obavala, ale vysledok ma milo prekvapil