Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 811 kJ / 672 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,91 g |
Tuky | 47,11 g |
Vláknina | 20,12 g |
Cholesterol | 53 mg |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 40,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na větší kousky (viz foto), posolíme, necháme půl hodiny vypotit a poté osušíme.
Krok 2: Mezitím očistíme žampióny (stačí utěrkou), nakrájíme cukety na cca 2 cm silné plátky a z uvedených ingrediencí vymícháme marinádu, kterou vlijeme do velké - nejlépe ploché - mísy.
Krok 3: V pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme celé neoloupané česneky a osušené kousky lilku. next>Opečeme, lilky přendáme do mísy s marinádou a česnek ponecháme v pánvi.
Krok 4: Následně opečeme i cukety a cherry rajčata a přidáme k lilku.
Krok 5: Česnek opět ponecháme, přidáme lžíci másla a osmahneme žampióny.
Krok 6: Vše dobře, ale opatrně promícháme s marinádou a marinujeme nejméně hodinu, občas promísíme.
Krok 7: Troubu rozehřejeme na 250°C a cibule pokrájíme na čtvrtiny.
Krok 8: Připravíme studenou omáčku smícháním zakysané smetany, nivy, lisovaného česneku, soli a pepře.
Krok 9: Marinovanou zeleninu a cibuli napichujeme na špejle nebo špízové jehly a pečeme asi půl hodiny.
Krok 10: Podáváme horké s dobrým pečivem a vychlazenou omáčkou.
Zveřejněno 5. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový kebab se sýrovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5M6
Moje poznámka
Zeleninový kebab se sýrovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5M6
Nejnovější recepty
Nivová pomazánka s hruškou
Přidáno před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové knedlíky plněné masem z uzených žeber
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová plec s chorizem a fazolemi
Přidáno před 12 hodinami
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 17 hodinami
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno 23. 9. 2025 19:37:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Petaroxy před 6 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Noumik před 6 hodinami
Česneková omáčka ke grilovanému masu
ok1cmj před 6 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 7 hodinami
Luxusně nadýchané marmeládové rolky z kynutého těsta
Suzy8 před 8 hodinami
Putimská vepřová pečeně
TerezaP před 9 hodinami
Švestkové řezy s tvarohem
Nadatode před 9 hodinami
Jablečný crumble
ErikaU před 9 hodinami
Kuřecí střapačky v bramborákovém těstě
Sahula před 10 hodinami
Extra rychlé lívance
Helusadolezusacz před 12 hodinami
Tématické fráze:
kebab recept,
domácí gril na kebab gyros špízy a celé kuře,
zeleninový dort,
domácí gril na kebab, gyros, špízy a celé kuře,
kebab,
omáčka na kebab,
kebap recept,
kebab foto,
kebab omáčka,
recepty na dypy,
dypy,
recepty kebab,
zeleninove dorty,
peceme kebab,
omacka do kebab,
jídlo kebab,
kebab jídlo,
kebab recepty,
jakou použít marinádu do kebabu,
dypy omáčky
Suroviny:
lilek,
cuketa,
cibule červená,
žampióny,
rajče cherry,
olivy černé,
česnek,
olej olivový,
ocet vinný červený,
česnek,
koření gyros,
pepř,
sůl,
smetana zakysaná,
sýr niva,
česnek,
pepř,
sůl,
olej olivový,
žampióny
Komentáře (8)
Nejsem fanouškem, přebírání cizích nazvu na něco, co s tím vůbec nesouvisí! To jako kdyby Angličan převzal název knedlo vepřo zelo, a vepřo zaměnil za rybu!
Ukládám, brzy udělám a bodík je tam, šikulko!
Tohle jídlo jsem měla poprvé v jedné restauraci blízko nás (Bílá vrána, Praha 3), kde je skvělý šéfkuchař a já se od té doby pokouším o něco podobného...
Děkuji za body a ať vám chutná!!
Vše umocňují krásné fotky.
Posílám bodíka.