Silný vývar z opečených vepřových kostí
Pečeme-li vepřové s kostí, např. koleno, bůček nebo žebra, zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým druhem vývaru, ale určitě ne méně chutný.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 043 kJ / 249 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,68 g |
| Tuky | 1,55 g |
| Vláknina | 29,36 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 340 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 38,42 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silný vývar z opečených vepřových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NEA6
Moje poznámka
Silný vývar z opečených vepřových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NEA6
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 7 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 2 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 2 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 2 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 3 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 3 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 6 hodinami
Tématické fráze:
vepřový vývar,
vývar z kostí,
hovězí vývar z kosti,
vývar z vepřových kostí,
silný vývar,
vepřový vývar z kostí,
pečené vepřové kosti,
vepřový vývar s kosti,
dobrý vývar z vepřových kostí,
vyvar z veprove kosti,
polévka z pečených kostí,
rajče do vývaru,
vepřový vývar recept,
silný hovězí vývar,
silný hovězí vývar recept,
kuřecí vývar z kostí,
vývar z vepřových žeber,
recept hovězí vývar z kostí,
vyvar s kosti,
pečené hovězí kosti
Suroviny:
kosti vepřové,
kůže vepřová,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
rajče,
česnek,
pórek,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
libeček,
petrželka,
pažitka,
sůl,
voda,
zelenina čerstvá,
kedlubna,
ředkvičky,
kapusta
Komentáře (29)
Pokud se mi poštěstí koupit cca 4-5kg hovězích kostí, postupuji stejně, ale nakonec vývar zachladím, z vrchu seberu lůj ze kterého si usmažím lojovou jíšku, která je velmi chutná na zahuštění omáček a bramboračky.
Rajče v polévce funguje jako přírodní glutasol.Vytáhne zdůrazní chuť masa či kostí ve vývaru.Dávám do každého vývaru,vždy jej vylepší.
Eli, u Tebe už taky nazrál čas na zakoupení PH
Právě si jdu dělat základ z pečených kostí dle Elizy a bude se pomalit...
Je fajn, že jsi sem Eliz recept vložila, já si tisknu do svého sešitu receptů