Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )
Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou badyánem a skořicí, posypte je drobenkou a pokapejte máslem a rumem.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 294 kJ / 3 416 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,74 g |
| Tuky | 128,35 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 954 mg |
| Sodík | 513 mg |
| Sůl | 1,27 g |
| Sacharidy | 485,08 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmGJ
Moje poznámka
Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmGJ
Nejnovější recepty
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 minutami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
Tématické fráze:
valašsky frgal recept,
valašký frgál,
těsto na frgál,
recept na valašský frgál,
nejlepši frgal recept,
frgál na plech,
povidlový frgál,
frgál recept,
recept frgál,
recept moravský frgál,
recept na moravské frgále,
metýnka s povidly,
pravý valašský frgál recept,
recept na frgal,
koláč s hruškovými povidly,
hruščák,
koláč z hruškových povidel,
kynutá metynka,
hruškáče,
hruskovy frfal
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
máslo,
mléko,
žloutek,
droždí sušené,
cukr vanilkový,
sůl,
kůra citronová,
povidla hrušková,
badyán,
skořice mletá,
rum,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr krupice,
máslo,
rum
Komentáře (37)
Zaučuji vnúčence v kuchyni...
Mám po mamince jenom jeden velký kulatý plech, tak jsem dětem dal dna z rozkládacích dortových forem, že ať si, z na stéblo rozváleného těsta, podle nich vyříznou kruh, plát dají na to dno, napaplou náplní, atd.
Nejstarší prapotomek mě přeqapil: na desce trochu roztákl bochánek těsta, dal ho na to dýnko a přejel válečkem. Těsto se o zvýšené okraje ořízlo na přesný kruh a přitom mělo požadovanou tloušťku
Přidána fotečka. Když tak smáznu, protože s rcp má společné akorát těsto
Pokud chceš méně tak zadělej z poloviční dávky ,ale lepší by jsi měla udělat těsto podle rozpisu a pozvat kamarádku na kávičku nebo udělat sousedům radost. To je největší poklona když se ti něco povede a druhým to chutná.