Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 186 kJ / 1 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,50 g |
Tuky | 96,49 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 1 mg |
Sodík | 43 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 62,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24 hodin.
Krok 2: Maso i s marinádou přendáme do zapékací mísy, přiklopíme poklicí a v rozehřáté troubě pečeme na 3/4 stupni 35 minut. Poté z touby vytáhneme, oškrábeme spečenou šťávu do mísy k masu, přidáme na kostky nakrájené oloupané jablko, přiklopíme a dopékáme, až je maso měkké cca 15-20 minut.
Krok 3: Hotové maso a část rozpečených jablíček vyjmeme, zbývající jablka rozmačkáme vidličkou, do výpeku přidáme plátek másla na zjemnění, vložíme nazpět už nakrájené maso a zbytek jablka, prohřejeme a můžeme podávat. Já jsem jako přílohu zvolila ve slupce uvařené brambory a po oloupání osmažené na troše tuku.
Zveřejněno 15. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na jablku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7W7A
Moje poznámka
Jehněčí na jablku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7W7A
Nejnovější recepty
Jablečný závin podle Míši Landové
Přidáno před 5 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno 1. 8. 2025 13:27:32
Tvarohové nanuky
Přidáno 1. 8. 2025 08:02:02
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno 1. 8. 2025 07:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborné lasagne
honza.podhradsky@gmail.com před 21 minutami
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 44 minutami
Těsto na pizzu
xLIONx před 1 hodinou
Špagety s mletým vepřovým masem
TH před 2 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
pa.zbo před 2 hodinami
Kuřecí steak s kaší a vínovou omáčkou
rybarka007 před 2 hodinami
Houby na kyselo
Nerea před 2 hodinami
Plátky panenky na másle
j-mart před 2 hodinami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Routeu před 2 hodinami
Pečené vepřové kotlety
Kykolka před 2 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí na jablkach,
rozpečená jablka,
jak připravit jehněčí maso,
jehněčí po řecku,
jehněčí pečeně na jablkách,
jak nejlépe připravit jehněčí,
jehněčí noha,
recept jehněčí hřbet noha,
jak připravit jehněčí hřbet,
jehneci noha recepty,
jehněčí kýta po řecku,
jak připravit jehněčí pečeni,
pečeme jehněčí nohu,
pečené jehněčí na jablkách,
recept jehněčí,
jehněčí,
jehněčí recepty,
jehneci platky na jablkach,
jehneci pecena noha,
rozpecena na jablka
Suroviny:
maso jehněčí,
jablko,
máslo,
víno červené,
olej olivový,
omáčka sojová,
pepř mletý,
kůra citronová,
šťáva citronová,
česnek,
rozmarýn čerstvý,
levandule
Komentáře (18)
Děkuji Vám za komentáře i hodnocení
My jsme dostali kousek na zkoušku a ochutnání od známého,ta chuť byla pro mě zcela nová
Co ty pomlčky zase?
Holky děkuji