Bramborová buchta podle naší babči
Bramborová buchta, za kterou se skrývá v podstatě bramborák pečený v troubě, proložený uzeným masem a podávaný s kysaným zelím. Pečte pěkně do zlatova, aby jste se nepřipravili o křupavou kůrčičku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 381 kJ / 4 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 223,14 g |
Tuky | 248,92 g |
Vláknina | 60,28 g |
Cholesterol | 994 mg |
Sodík | 11,03 g |
Sůl | 26,02 g |
Sacharidy | 289,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nastrouháme oloupané syrové brambory na jemném struhadle.
Krok 2: Na sádle osmažíme cibulku do zlatova a přidáme k bramborám. Zhruba 1/3 uzené krkovice nakrájíme na kostičky a zbylé 2/3 na plátky.
Krok 3: Kostky uzeného masa přidáme spolu se škvarky k bramborám, přidáme vejce, kypřicí prášek a zamícháme.
Krok 4: Dle potřeby zahustíme moukou či naředíme mlékem tak, aby vzniklo těstíčko jako na bramborák. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
Krok 5: Pekáč vymažeme sádlem a vlijeme polovinu těsta. Na to poklademe plátky uzeného a přikryjeme zbylým těstem.
Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut, aby se směs zatáhla a poté snížíme teplotu na 180 °C a dopékáme dalších 25-30 minut nebo do zlatova.
Krok 7: Mezitím uvaříme kysané zelí, dochutíme dle chuti a zahustíme cibulovou zásmažkou. Na cibulovou zásmažku rozpustíme sádlo, orestujeme cibuli a přisypeme hladkou mouku. Upražíme světlou jíšku a vmícháme do zelí.
Krok 8: Upečenou bramborovou buchtu podáváme s kysaným zelím.
Zveřejněno 28. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová buchta podle naší babči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Y30
Moje poznámka
Bramborová buchta podle naší babči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Y30
Nejnovější recepty
Omeleta se švestkami
Přidáno před 4 hodinami
Melounový salát
Přidáno před 18 hodinami
Čabajkové lečo
Přidáno před 20 hodinami
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno 8. 8. 2025 06:27:44
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno 7. 8. 2025 20:28:56
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno 7. 8. 2025 18:58:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí prsa na hříbkách
Jiri_Vavra před 7 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Vlastuska2 před 9 minutami
Vepřové kotlety na česneku
Ivet88 před 14 minutami
Stresová roláda
Dycky před 15 minutami
Kakaová roláda bez mouky
Dycky před 16 minutami
Chleba ve vajíčku jinak
Suzy8 před 22 minutami
Smetanové brambory s kuřecím masem
volvac@seznam.cz před 35 minutami
Česnečka z cukety
Eva z HK před 46 minutami
Hrníčkové meruňkové řezy
Sarkaruzicka před 1 hodinou
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Dogys před 1 hodinou
Tématické fráze:
recept na bramborovou buchtu,
buchta z bramborového těsta,
výborná bramborová buchta,
buchta z vařených brambor,
bramborová buchta-recept,
bramborová buchta výborná,
brambova buchta,
buchty z bramborového těsta,
bramborova buchta s cuketou,
recepty na bramborovou buchtu,
bramborovabuchta,
bramborova buchta se zelim,
babicina bramborova buchta,
braborova buchta,
jak se dela bramborova buchta,
bramborová buchta od babičky,
bramorová buchta,
branborová buchta,
dobra bramborova buchta,
recept bramborovou na buchtu
Suroviny:
brambory,
vejce,
krkovice uzená,
škvarky,
česnek,
cibule,
kypřící prášek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
mouka hladká,
mléko,
sádlo,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
cukr
Komentáře (17)
Jendo, mám ráda Tvé humorné receptíky - piš častěji!
recept bude jistě dle uvedených ingrediencí chutný. Ale postrádám zde použité množství brambor, nedovedu to odhadnout.Přestože je recept obšírně popsán, gramáž brambor zde nejní uvedena, (brambory podle potřeby)mi nepomohou v odhadu. Mohl by někdo poradit? Děkuji