Rošťáci z vepřového masa
Smažení rošťáci bývali dříve obrovský hit. Zavzpomínejme na ně i dnes. Základem je skvěle ochucená marináda a kvalitní vepřové maso. Maso jen naklepete, naložíte ho do marinády a na pár dní uložíte do lednice. Pak už stačí jen minutková úprava na pánvi, a rošťáci jsou hotoví.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 483 kJ / 355 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,12 g |
| Tuky | 17,63 g |
| Vláknina | 3,99 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 4,50 g |
| Sůl | 11,50 g |
| Sacharidy | 28,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Česnek oloupeme, umyjeme a prolisujeme.
Krok 2: V hlubokém talíři rozšleháme 2 vejce, lžičku soli, půl lžičky pepře, lžíci sójové a worcesterové omáčky, hořčici, solamyl a 3 stroužky prolisovaného česneku.
Krok 3: Vznikne tak marináda, ve které namočíme plátky masa a uložíme je do uzavíratelné krabičky. Zbylou marinádou maso ještě přelijeme, krabičku zavřeme a uložíme do lednice na 3–4 dny.
Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm usmažíme dozlatova (zhruba 5 minut z každé strany). Délka smažení závisí na velikosti plátků.
Krok 5: Podáváme třeba s hranolky nebo kroketami.
Zveřejněno 7. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rošťáci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5pp
Moje poznámka
Rošťáci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5pp
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 2 minutami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 41 minutami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 41 minutami
Třená buchta
Martina Veveruska před 46 minutami
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 8 hodinami
Tématické fráze:
vepřové řízky roštáci,
rostaci nalozene maso,
roštaci recept,
rošťáci,
recept na rošťáky,
naložené maso rošťáci,
naložené vepřové maso,
recept rošťáci,
naložené vepřové maso recepty,
nakladane veprove maso,
maso na roštáky,
nakládaní rošťáci,
řízek rošťák,
kotlety rošťáci,
maso rošťák,
roštaky,
rošťáky z vepřového masa,
vepřový řízek rošťák,
recepty roštaci,
vepřové roštaky
Suroviny:
kotleta vepřová,
česnek,
omáčka sojová,
vejce,
pepř mletý,
solamyl,
sůl,
omáčka worcesterová,
hořčice,
olej
Komentáře (9)
promííííň
Za rošťáky ti dávám 3.bod
Díky za postřeh Rebeko ,ale recept je to můj
M.
Pěkné, Martino