Rošťáci z vepřového masa
Smažení rošťáci bývali dříve obrovský hit. Zavzpomínejme na ně i dnes. Základem je skvěle ochucená marináda a kvalitní vepřové maso. Maso jen naklepete, naložíte ho do marinády a na pár dní uložíte do lednice. Pak už stačí jen minutková úprava na pánvi, a rošťáci jsou hotoví.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 483 kJ / 355 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 20,12 g | 
| Tuky | 17,63 g | 
| Vláknina | 3,99 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 4,50 g | 
| Sůl | 11,50 g | 
| Sacharidy | 28,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso očistíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Česnek oloupeme, umyjeme a prolisujeme.
	Krok 2: V hlubokém talíři rozšleháme 2 vejce, lžičku soli, půl lžičky pepře, lžíci sójové a worcesterové omáčky, hořčici, solamyl a 3 stroužky prolisovaného česneku.
	Krok 3: Vznikne tak marináda, ve které namočíme plátky masa a uložíme je do uzavíratelné krabičky. Zbylou marinádou maso ještě přelijeme, krabičku zavřeme a uložíme do lednice na 3–4 dny.
	Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm usmažíme dozlatova (zhruba 5 minut z každé strany). Délka smažení závisí na velikosti plátků.
	Krok 5: Podáváme třeba s hranolky nebo kroketami.
Zveřejněno 7. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rošťáci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5pp
Moje poznámka
					
				
Rošťáci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5pp
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 22 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 23 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 27 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 57 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vepřové řízky roštáci, 
						
						
							rostaci nalozene maso, 
						
						
							roštaci recept, 
						
						
							rošťáci, 
						
						
							recept na rošťáky, 
						
						
							naložené maso rošťáci, 
						
						
							naložené vepřové maso, 
						
						
							recept rošťáci, 
						
						
							naložené vepřové maso recepty, 
						
						
							nakladane veprove maso, 
						
						
							maso na roštáky, 
						
						
							nakládaní rošťáci, 
						
						
							řízek rošťák, 
						
						
							kotlety rošťáci, 
						
						
							maso rošťák, 
						
						
							roštaky, 
						
						
							rošťáky z vepřového masa, 
						
						
							vepřový řízek rošťák, 
						
						
							recepty roštaci, 
						
						
							vepřové roštaky
						
					
						Suroviny:
						
							kotleta vepřová, 
						
						
							česnek, 
						
						
							omáčka sojová, 
						
						
							vejce, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							sůl, 
						
						
							omáčka worcesterová, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							olej
						
					
	
			
Komentáře (9)
promííííň
Za rošťáky ti dávám 3.bod
Díky za postřeh Rebeko ,ale recept je to můj
M.
Pěkné, Martino