Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 482 kJ / 1 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,75 g |
Tuky | 28,67 g |
Vláknina | 91,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,05 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 152,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prebratú šošovicu umyjeme a dáme variť.
Krok 2: Kapustu premyjeme, prekrájame a spolu s mrazenými lesnými hubami dáme variť do vody. Pridáme koreniny.
Krok 3: Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, smažíme, zasypeme múkou, ešte smažíme. Vypneme zdroj tepla, pretlačíme cesnak, zasypeme mletou paprikou, premiešame. Vlažné rozšľaháme so studenou vodou. Do uvarenej kapusty s hubami vlejeme rozšľahanú zásmažku, prevárame, pridáme uvarenú šošovicu, ešte prevaríme. Dochutíme.
Zveřejněno 2. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová zelňačka s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j61P
Moje poznámka
Houbová zelňačka s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j61P
Nejnovější recepty
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno před 8 hodinami
Letní plněné cukety
Přidáno před 11 hodinami
Švestková zavařenina s čokoládou Margot
Přidáno před 15 hodinami
Filety z pražmy královské se salátem z červené čočky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové nudličky v divoké omáčce
Jan Nemec před 2 hodinami
Marinovaná krkovice s brambory na šlehačce
Ketynna před 3 hodinami
Zapékané bramborové pikantule
Lucie1001 před 4 hodinami
Cukeťák
Hejhulka007 před 5 hodinami
Mrkvový koláč se švestkami
dalif před 5 hodinami
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aleister před 6 hodinami
Rybízová bublanina-jednoduchá
Alma11 před 6 hodinami
Kakaovo-jablečné řezy se švestkami
Pechova.veronika84 před 6 hodinami
Tématické fráze:
zelnacka s cockou,
zelňačka z kyselého zelí s houbami,
zelňačka s červenou čočkou,
čočka s houbami,
krkonošská zelňačka z cockou,
houbová zelňačka,
zelnacka s houbami,
zelňačka energie,
zelňačka s cockou recept,
zelňačka z červené čočky,
zelnačka s čočkou a houbami,
recept zelnačka s čočkou,
zelňačka s s čočkou,
recept houby čočka,
zelňačka,
madarska houbova polevka,
kysele zeli recepty po maďarsku,
zelňačka z hlávkového zelí s fazulou,
zelnacka s houbami,
vánoční zelňačka s čočkou
Suroviny:
zelí kysané,
čočka zelená,
houby lesní,
voda,
sůl,
pepř,
kmín celý,
koření nové koření,
bobkový list,
maggi,
cibule,
olej,
mouka hladká,
česnek,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
smetana zakysaná
Komentáře (37)
(Mimochodom, mne by u teba chutilo...)
Ovšem nevím, kde vzal původ zde projevený názor, že čočka nijak nechutná, nebo resp. je chuťově nevýrazná. To bych spíš konstatovala o rýži, ale o čočce určitě ne. Čočka člověku buď chutná, nebo nechutná. Proto nemůže být indiferentní.
Recept ráda zkusím, uvidíme, co na to druzí. Ovšem já znám jejich chutě...
Zhruba pred 15 rokmi som v reštaurácii na jedálnom lístku uvidela kapustnicu s fazuľou a klobásou. So zvedavosťou a miernymi obavami som si objednala, nezdala sa mi kombinácia kyslej kapusty a fazule. Odvtedy patrí u nás v rodine k najobľúbenejším. Potom som v Maďarsku ochutnala niečo takéto http://www.toprecepty.cz/recept/15435-moje-cockova... a http://www.toprecepty.cz/recept/24152-cockova-zeln... a potom už bol krok k nahradeniu mäsa hubami v polievke.
Šošovica je chuťovo dosť nevýrazná, naučila som sa ju využívať aj na šaláty. Napr.http://www.toprecepty.cz/recept/30144-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/27773-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17054-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17052-cockovy-sala...
Doteraz u mňa chutilo každému. (Ale je možné, že sa pretvarovali...
Jako jedna z mála zde znám Magdalenku osobně. A víte, co je na ní - kromě spousty jiných předností - sympatické? Nebere se smrtelně vážně a nezlobí se za názor druhých...
Františko, díky, zkusím.