Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 482 kJ / 1 310 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,75 g |
| Tuky | 28,67 g |
| Vláknina | 91,23 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8,05 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 152,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prebratú šošovicu umyjeme a dáme variť.
Krok 2: Kapustu premyjeme, prekrájame a spolu s mrazenými lesnými hubami dáme variť do vody. Pridáme koreniny.
Krok 3: Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, smažíme, zasypeme múkou, ešte smažíme. Vypneme zdroj tepla, pretlačíme cesnak, zasypeme mletou paprikou, premiešame. Vlažné rozšľaháme so studenou vodou. Do uvarenej kapusty s hubami vlejeme rozšľahanú zásmažku, prevárame, pridáme uvarenú šošovicu, ešte prevaríme. Dochutíme.
Zveřejněno 2. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová zelňačka s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j61P
Moje poznámka
Houbová zelňačka s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j61P
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 12 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 40 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 42 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 44 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 44 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 45 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 2 hodinami
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
zelnacka s cockou,
zelňačka z kyselého zelí s houbami,
zelňačka s červenou čočkou,
čočka s houbami,
krkonošská zelňačka z cockou,
houbová zelňačka,
zelnacka s houbami,
zelňačka energie,
zelňačka s cockou recept,
zelňačka z červené čočky,
zelnačka s čočkou a houbami,
recept zelnačka s čočkou,
zelňačka s s čočkou,
recept houby čočka,
zelňačka,
madarska houbova polevka,
kysele zeli recepty po maďarsku,
zelňačka z hlávkového zelí s fazulou,
zelnacka s houbami,
vánoční zelňačka s čočkou
Suroviny:
zelí kysané,
čočka zelená,
houby lesní,
voda,
sůl,
pepř,
kmín celý,
koření nové koření,
bobkový list,
maggi,
cibule,
olej,
mouka hladká,
česnek,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
smetana zakysaná
Komentáře (37)
(Mimochodom, mne by u teba chutilo...)
Ovšem nevím, kde vzal původ zde projevený názor, že čočka nijak nechutná, nebo resp. je chuťově nevýrazná. To bych spíš konstatovala o rýži, ale o čočce určitě ne. Čočka člověku buď chutná, nebo nechutná. Proto nemůže být indiferentní.
Recept ráda zkusím, uvidíme, co na to druzí. Ovšem já znám jejich chutě...
Zhruba pred 15 rokmi som v reštaurácii na jedálnom lístku uvidela kapustnicu s fazuľou a klobásou. So zvedavosťou a miernymi obavami som si objednala, nezdala sa mi kombinácia kyslej kapusty a fazule. Odvtedy patrí u nás v rodine k najobľúbenejším. Potom som v Maďarsku ochutnala niečo takéto http://www.toprecepty.cz/recept/15435-moje-cockova... a http://www.toprecepty.cz/recept/24152-cockova-zeln... a potom už bol krok k nahradeniu mäsa hubami v polievke.
Šošovica je chuťovo dosť nevýrazná, naučila som sa ju využívať aj na šaláty. Napr.http://www.toprecepty.cz/recept/30144-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/27773-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17054-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17052-cockovy-sala...
Doteraz u mňa chutilo každému. (Ale je možné, že sa pretvarovali...
Jako jedna z mála zde znám Magdalenku osobně. A víte, co je na ní - kromě spousty jiných předností - sympatické? Nebere se smrtelně vážně a nezlobí se za názor druhých...
Františko, díky, zkusím.