Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 187 kJ / 1 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,98 g |
Tuky | 87,31 g |
Vláknina | 41,63 g |
Cholesterol | 439 mg |
Sodík | 7,55 g |
Sůl | 18,60 g |
Sacharidy | 114,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm.
Krok 2: Do hrnce se silným dnem dáme sádlo a slaninu nakrájenou na jemno, cibuli nakrájenou na kostičky a smažíme cca 5 minut.
Krok 3: Pak hrnec odstavíme a přidáme maso a mletou papriku. Vše promícháme a hrnec vrátíme zpět na plotnu.
Krok 4: Maso osolíme, přidáme kmín, feferonku a utřený česnek, podlijeme pivem a dusíme cca 30 minut.
Krok 5: Ochutnáme, zda jsou chutě v pořádku a dusíme dalších 30 minut.
Krok 6: Připravíme si zelí i s lákem - je domácí a máme rádi pikantní chuť. Zelí překrájíme.
Krok 7: Letos je zelí poměrně měkké a není třeba vařit v opačném případě se musí uvařit.
Krok 8: Na závěr vaření přidáme kysanou smetanu promíchanou s moukou, zelí a vše důkladně promícháme a necháme jen přejít varem. Guláš je mimořádně chutný a pikantní.
Zveřejněno 30. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLnr
Moje poznámka
Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLnr
Nejnovější recepty
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 6 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 6 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 6 hodinami
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaný losos s koprem a citronem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 3 minutami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 4 minutami
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 5 minutami
Cuketové placičky
Issis před 2 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
motelij před 4 hodinami
Kefírka s kokosovým krémem
LilianaKofronova před 4 hodinami
Čínský okurkový salát
Marcela0123 před 4 hodinami
Tvarohovo-vajíčková pomazánka
Evicka18 před 4 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 5 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Maestra před 5 hodinami
Tématické fráze:
perkelt se zelím,
vepřový perkelt,
perklet,
perklet recept,
vepřový perklet,
vepřový perkelt na pivu,
pikantní vepřová perkelt,
perkelt,tokáň,
veprovi perklet,
tokáň perkelt rozdíl,
szekelygulyas.hu,
vepřový perkelt na smetaně,
szekely gulyas.hu,
vepřový perkelt se zelí,
perklet česky,
vepřový guláš s kysaným zelím,
recept na perkelt se zelím,
co je o porkelt,
perkelt z plecka bez smetany,
székely guláš
Suroviny:
plecko vepřové,
slanina,
sádlo,
cibule,
pilsner urquell,
paprika čerstvá červená,
protlak rajčatový,
česnek,
zelí kysané,
mouka hladká,
smetana zakysaná,
kmín celý,
feferonka
Komentáře (17)
Nedochucujú majoránkou, ale majoránom.
Majoránka je po česky.
Želám veľa chuťových zážitkov z maďarskej kuchyne - ja ju tiež milujem.
(Často dochucujú aj majoránkou, príp. aj kôprom! Majú radi kombináciu smotany a kôpru.)