Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 706 kJ / 1 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 225,76 g |
Tuky | 24,30 g |
Vláknina | 23,58 g |
Cholesterol | 435 mg |
Sodík | 541 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 54,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku.
Krok 2: Přes noc necháme chutě spojit v lednici.
Krok 3: Ráno cibuli pokrájíme a spolu se slaninou (popř.) kousek sádla, necháme osmažit dozlatova.
Krok 4: Maso (nejdříve hovězí), poté vepřové a pokrájené klobásy zprudka opečeme.
Krok 5: Přidáme na proužky pokrájené papriky, rajčata (možno i kečup), zbytek česneku a vaříme 10 minut.
Krok 6: Přidáme Masox, pokud máme vývar, je do toho výborný, dochutíme solí, pepřem a přikryté dusíme asi 60 minut, až je maso měkké.
Krok 7: Zahustíme nastrouhaným chlebem, či tmavou jíškou.
Zveřejněno 10. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní cikánský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/50kA
Moje poznámka
Pikantní cikánský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/50kA
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 5 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
cikánsky hovězí guláš,
pikantní vepřový guláš,
cigansky gulas,
cikánský kotlíkový guláš,
guláš ze dvou mas,
pikantni gulaš,
cikánský vepřový guláš,
druhy gulase,
druhy gulášů,
pikantní vepřový guláš recept,
guláš ze dvou druhu masa,
pikantní hovězí guláš,
guláš dvou mas,
hovězí pikantní guláš,
guláš ze dvou druhů mas,
vepřový guláš cikánský,
výborný pikantní hovězí guláš,
guláš ze tří druhů masa,
pikantní guláš recept,
cikanske hovezi kousky
Suroviny:
maso hovězí,
maso vepřové,
klobása papriková,
paprika sušená sladká,
česnek,
cibule,
paprika čerstvá zelená,
masox hovězí,
rajče,
slanina,
sůl,
pepř
Komentáře (13)
A ještě, velmi správně, tu zvláštní a pikantní chuť tomu hodně dává právě ta papriková klobása! Zkušená kuchařka, jak vidím!
A co se mne týče, - čím ostřejší - tím lepší... a že u nás je umí! Je tu spousta masen.
Raději např. nedosolit , než přesolit. +bodík 5
Z čeho je pak guláš pikantní?
Recept nepřináší nic nového.