Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 921 kJ / 1 654 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 233,04 g |
| Tuky | 16,80 g |
| Vláknina | 57,60 g |
| Cholesterol | 480 mg |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 101,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kližku si očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli, brusinky a kořenovou zeleninu posekáme v mixéru.
Krok 2: V kastrolu rozpálíme kousek sádla a zprudka na něm opečeme kousky masa ze všech stran. Zasypeme tymiánem, bobkovým listem, kmínem, jalovcem a novým kořením a chvíli společně restujeme.
Krok 3: Opečené maso vyjmeme na talíř a udržujeme v teple.
Krok 4: Do výpeku nyní dáme všechnu nasekanou zeleninu (kromě kapusty) a opečeme.
Krok 5: Maso vrátíme do hrnce, osolíme a opepříme. Přidáme všechno ostatní koření a zalijeme troškou červeného vína. Chvíli vše dusíme a podléváme vínem, aby zelenina změkla a zesládla.
Krok 6: Nakonec guláš podlijeme asi 2 dcl vroucí vody (podle objemu hrnce – aby se maso netopilo, ale bylo ponořené), přiklopíme pokličkou a necháme na velmi mírném plameni probublávat asi hodinu a půl.
Krok 7: Po této době sporák vypneme, přimícháme nakrájenou růžičkovou kapustu a necháme dojít.
Krok 8: Guláš necháme ideálně rozležet do druhého dne. Velké koření za pomocí pinzety vyndáme a můžeme podávat. Přílohu nechám na vás. :o)
Zveřejněno 15. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kořeněné hovězí na brusinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XZz
Moje poznámka
Kořeněné hovězí na brusinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XZz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 17 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 18 hodinami
Tématické fráze:
hovezi maso na brusinkach,
hovězí na tymiánu a brusinkách,
hovězí brusinky,
hovězí na cibuli a brusinkách,
hovezi kližka na brusinkách,
klizka na brusinkach,
hovězí kližka s brusinkami,
hovězí s brusink,
maso na brusinkách,
hovězí, brusinky recept,
hovězí na víně a brusinkách,
recept na hovězí na víně s brusinky,
hovězí maso na červeném víně a brusinkách,
brusinka zelenina,
hovězí na brusinkah,
aby kližka změkla,
recept hovězí na brusinkách a podlévane červeným vínem,
dušené hovězí s brusinka,
hovezina brusinkách,
hovězí maso na brusinkách a víně
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
víno červené,
mrkev,
celer,
kapusta růžičková,
brusinky sušené,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín mletý,
paprika sušená sladká,
skořice mletá,
koření hřebíček,
badyán,
tymián,
sůl,
pepř,
sádlo
Komentáře (7)
Já bych ji smazala.
Jo a dám červenou cibuli, nějak líp nám jede