Rajská omáčka s hovězím masem
Klasika české kuchyně - hovězí maso s rajskou omáčkou. Recept je popsán tak podrobně, aby ho zvládli i ti, kteří chtějí rajskou omáčku s hovězím vařit poprvé. Snad vám bude chutnat.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 790 kJ / 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,01 g |
Tuky | 7,75 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 535 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 22,62 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka s hovězím masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m0Zp
Moje poznámka
Rajská omáčka s hovězím masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m0Zp
Nejnovější recepty
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 41 minutami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 48 minutami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 1 hodinou
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hejk s hráškovou kaší (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Dušená kedlubna - nízkosacharidová strava pro diabetiky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 52 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 55 minutami
Salát z ředkviček
faluska před 8 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 8 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 8 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 8 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 9 hodinami
Krémová polévka z červené čočky
TondaJ před 9 hodinami
Kanadský králík
tara23 před 9 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso s rajskou omáčkou,
hovězí s rajskou omáčkou,
rájska omáčka z hovězího masa,
recept na rajskou omáčku s hovězím,
hovězí maso na rajskou omáčku,
jaké hovězí maso na rajskou omáčku,
rajská omáčka se zeleninovým základem,
hovezi maso v rajske omacce,
maso na rajskou,
jaké maso na rajskou,
rajská omáčka pohlreich,
hovězí v rajské omáčce,
rajská omáčka s hovězím od maminky,
hovězí maso k rajské omáčce,
hovězí maso na rajskou,
hovězí s rajskou,
rajská s masem,
hovezi na rajskou,
prava rajska omačka,
jaké maso na rajskou omáčku
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
skořice celá,
protlak rajčatový,
olej,
sůl,
cukr,
ocet,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (51)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
jsem rád za vaši reakci na ten perník, ale já bych byl rád , aby mi napsala ta paní, co je tam ten její příspěve na ten perník, teda Ala 17, neb mně zajímá právě ten její perník.
Jistě víte, že je perníků mnoho receptu, ale nemusí se každý odit k rajské, jako ten, který ona použila. Jestli máte na ni kontakt, tak jí to prosím přepošlite
,,toš teda tak,,
Perník
Můžete prověřit tento ověřený rcp
Perník na strouhání našich babiček
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7jistě budete souhlasit s tím, že každý máme nějak nastavené chtové pohárky už od dětství a každou změnu může posoudit jen ten, kdo to nezkusí. Bohužel těch kendalist je tu posledně víc než je zdrávo.
N apište prosím přesně o jaký perní šlo, neb i těch je spoustu, od vnavých až třeba po zázvorové. Protože rajskou děláme často, tak bych to vyzkoušel a a a a a ......
,,TOŠ TEDA TAK,,
když jsem byl malý, tk ji mamka dělávala podobně a já jí říkal rajsiglová máčka. Děláme ji podobně,máme vlastní rajčatový protlak , koření dávám do ,,sítka,, , zeleninu rozmixuju.
Jako přílohu buď vlastní sekaná na placky, papriky plněné sekanou (i bez rýže), a podle chuti knedlík neo .rýže . Nedávno ji vnuk ohodnotil po třetím talířku slovy,, dědo, tedˇsi přopadám jak v rajčatovém nebi,, .
,,toš teda tak,,
Dnes jsem zkusila asi po dvou letech rajskou podle receptu , který je tu napsaný a super ???? musím říct , že pecka ❤️
mnohokrát, ale takhle se mi ještě nepovedla. Ani jsem nezahušťovala, stačilo jen rozmixovat zeleninu. Super!
Já ji dělám jinak když mají přijít vnoučata a jinak manželovi ale jde jen o dochucování.Vše vychází ze základu,cibulová jíška,koření,cukr,protlak,ten je dobré orestovat,dolít vývarem a vařit,Když se mi podaří jíškový základ nemusím už moc dochucovat
Pamätám sa, keď moje deti chodili do školskej jedálne, niekto vymyslel, že v celom Československu musia mať školské jedálne rovnaké normy. A tak museli začať variť presne tak ako znie tento recept. So zeleninovým základom. A deti nosili celé jedlo nedotknuté späť, nikto to nechcel, nikomu nechutilo. Podobne boli zmenené aj iné jedlá, s rovnakým výsledkom. Keď konečne sa našiel niekto múdry, kto to vrátil do starých koľají, išli sa deti za paradajkovou omáčkou pozabíjať, chodilo sa opäť na dupľu